21/01/2024 21/01/2024 Διπλός εορτασμός στη Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου, στις 21 Ιανουαρίου (3 Φεβρουαρίου με το Ιουλιανό ημερολόγιο), αφού τιμά τη Σύναξη της Υπεραγίας Θεοτόκου της Παραμυθίας και τον Άγιο Μάξιμο τον Γραικό. Η Παναγία η Παραμυθία ενεργεί, κατά ένα ιδιαίτερο τρόπο, θαύματα στις ψυχές των πιστών. Στο On Demand περιεχόμενο της τηλεόρασης της Πεμπτουσίας παρακολουθήστε αφιερώματα στην Παναγία Παραμυθία. Η...
21 Ιανουαρίου, 2024 - 10:47
Τελευταία ενημέρωση: 21/01/2024 - 10:28

Αφιέρωμα στην Παναγία Παραμυθία στην Pemptousia TV

Διαδώστε:
Αφιέρωμα στην Παναγία Παραμυθία στην Pemptousia TV

Διπλός εορτασμός στη Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου, στις 21 Ιανουαρίου (3 Φεβρουαρίου με το Ιουλιανό ημερολόγιο), αφού τιμά τη Σύναξη της Υπεραγίας Θεοτόκου της Παραμυθίας και τον Άγιο Μάξιμο τον Γραικό. Η Παναγία η Παραμυθία ενεργεί, κατά ένα ιδιαίτερο τρόπο, θαύματα στις ψυχές των πιστών.

Στο On Demand περιεχόμενο της τηλεόρασης της Πεμπτουσίας παρακολουθήστε αφιερώματα στην Παναγία Παραμυθία.

Η εικόνα της Παναγίας της Παραμυθίας

Η εικόνα της Παναγίας της Παραμυθίας είναι μία τοιχογραφία του 14ου αιώνα, που παλαιότερα βρισκόταν στον εξωνάρθηκα και αργότερα μεταφέρθηκε σε προσκυνητάρι στο ομώνυμο παρεκκλήσιο στην Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου. Η εικόνα αυτή της Θεοτόκου χαρακτηρίζεται αχειροποίητος, διότι κατασκευάστηκε στη μορφή που είναι σήμερα, όχι από ανθρώπινο χέρι, αλλά από τη Χάρη του Θεού, μετά τη θαυματουργική επέμβαση της Παναγίας για τη διάσωση της Μονής.

Πατήστε στην εικόνα για να μεταβείτε στο περιεχόμενο:

 

  • Η Σύναξη της Υπεραγίας Θεοτόκου της Παραμυθίας στην Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου (2023)

Παρακολουθήστε στιγμιότυπα από την Θεία Λειτουργία, κατά την εορτή της Παναγίας Παραμυθίας και του Αγίου Μαξίμου του Γραικού στην Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου, Άγιον Όρος 2023. Ο Καθηγούμενος της Μονής Γέρων Εφραίμ ανέπεμψε δέηση ενώπιον της θαυματουργού εικόνος της Θεοτόκου.

Πατήστε στην εικόναγια να μεταβείτε στο περιεχόμενο:

  • Πανήγυρις Παναγίας Παραμυθίας στη Μονή Βατοπαιδίου 2022

Στην Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου εορτάστηκε, κατά τη βατοπαιδινή παράδοση και σύμφωνα με την αγιορείτικη τάξη, και το 2022 η Σύναξη της Υπεραγίας Θεοτόκου της Παραμυθίας, η ιερά εικόνα της οποίας θησαυρίζεται εντός της Μονής από το 807 μ.Χ.

Πατήστε στην εικόνα για να μεταβείτε στο περιεχόμενο:

  •  «Η Παναγία Παραμυθία Παρηγορήτρια και Οικονόμος της Μονής και του κόσμου»

Ο Καθηγούμενος της Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου Γέρων Εφραίμ, κατά την ομιλία του στην Τράπεζα της Μονής, απευθυνόμενος στους πατέρες, αναφέρθηκε στην Παναγία την Παραμυθία, στα θαύματα που συνδέονται με τη θαυματουργή εικόνα της Παναγίας και στη σημασία της παρουσίας της Θεοτόκου στη ζωή των Χριστιανών και ιδιαίτερα των Μοναχών, καθώς αναδεικνύεται συμπαραστάτης και παραμυθία στον πνευματικό αγώνα.

Πατήστε στην εικόνα για να μεταβείτε στο περιεχόμενο:

  • Διπλός εορτασμός στη Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου

Στην εορτή της Συνάξεως της Υπεραγίας Θεοτόκου της Παραμυθίας και του Αγίου Μαξίμου του Γραικού, το 2020, την Μονή επισκέφθηκε ο Μητροπολίτης Γρεβενών κ. Δαυίδ, ο οποίος προεξήρχε των εορτασμών. Οι πανηγυρικές εκδηλώσεις κορυφώθηκαν με την τέλεση Ιεράς Αγρυπνίας.

Πατήστε στην εικόνα για να μεταβείτε στο περιεχόμενο:

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων