05/05/2023 05/05/2023 Παρακολουθήστε σήμερα στην ψηφιακή τηλεόραση της Pemptousia.tv στις 18.10 ένα αφιέρωμα στον Ιερό Ναό Αγίας Ειρήνης Αιόλου, που σήμερα γιορτάζει. Η Εκκλησία της Αγίας Ειρήνης στην οδό Αιόλου 36, στην Αθήνα, αποτελεί ένα αρχιτεκτονικό κόσμημα και είναι συνυφασμένη με τις ιστορικές μνήμες του λαού μας. Ο προϊστάμενος του Ιερού Ιστορικού Ναού, π. Θωμάς Χρυσικός, μας...
05 Μαΐου, 2023 - 13:15
Τελευταία ενημέρωση: 05/05/2023 - 13:22

Αφιέρωμα στην Pemtpousia TV στην Αγία Ειρήνη οδού Αιόλου που σήμερα γιορτάζει

Διαδώστε:
Αφιέρωμα στην Pemtpousia TV στην Αγία Ειρήνη οδού Αιόλου που σήμερα γιορτάζει

Παρακολουθήστε σήμερα στην ψηφιακή τηλεόραση της Pemptousia.tv στις 18.10 ένα αφιέρωμα στον Ιερό Ναό Αγίας Ειρήνης Αιόλου, που σήμερα γιορτάζει.

Η Εκκλησία της Αγίας Ειρήνης στην οδό Αιόλου 36, στην Αθήνα, αποτελεί ένα αρχιτεκτονικό κόσμημα και είναι συνυφασμένη με τις ιστορικές μνήμες του λαού μας. Ο προϊστάμενος του Ιερού Ιστορικού Ναού, π. Θωμάς Χρυσικός, μας ξεναγεί στην Εκκλησία που υπήρξε η πρώτη Μητρόπολη Αθηνών και μιλά στον δημοσιογράφο Δημήτρη Στρουμπάκο για την ιστορία του ναού.

Εκεί έγινε η πρώτη δοξολογία εορτασμού της απελευθέρωσης του Γένους, την 25η Μαρτίου 1838 καθώς και η εξόδιος ακολουθία του αρχιστράτηγου της εθνεγερσίας Θεοδώρου Κολοκοτρώνη.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων