12/01/2023 12/01/2023 Με αφορμή τη συμπλήρωση των πενήντα δύο χρόνων από την ημέρα που η Άγκυρα έκλεισε τη Θεολογική Σχολή της Χάλκης, η τηλεόραση της Πεμπτουσίας, κάνει ειδικό αφιέρωμα. Σημειώνεται ότι η Θεολογική Σχολή της Χάλκης ήταν η κύρια θεολογική σχολή του Οικουμενικού Πατριαρχείου Κωνσταντινούπολης, έως το 1971. Στις 12 Ιανουαρίου του 1971 το τουρκικό συνταγματικό δικαστήριο...
12 Ιανουαρίου, 2023 - 12:10
Τελευταία ενημέρωση: 12/01/2023 - 12:14

Αφιέρωμα στην Θεολογική Σχολή της Χάλκης από την Pemptousia TV

Διαδώστε:
Αφιέρωμα στην Θεολογική Σχολή της Χάλκης από την Pemptousia TV

Με αφορμή τη συμπλήρωση των πενήντα δύο χρόνων από την ημέρα που η Άγκυρα έκλεισε τη Θεολογική Σχολή της Χάλκης, η τηλεόραση της Πεμπτουσίας, κάνει ειδικό αφιέρωμα.

Σημειώνεται ότι η Θεολογική Σχολή της Χάλκης ήταν η κύρια θεολογική σχολή του Οικουμενικού Πατριαρχείου Κωνσταντινούπολης, έως το 1971. Στις 12 Ιανουαρίου του 1971 το τουρκικό συνταγματικό δικαστήριο αποφάσισε την κατάργηση της ανώτατης ιδιωτικής παιδείας στην Τουρκία. Αυτός ο νόμος αποτέλεσε το πρόσχημα για την οριστική παύση λειτουργίας της Ιεράς Θεολογικής Σχολής της Χάλκης η οποία παραμένει σιωπηλή περιμένοντας δικαίωση.

Στις 12:10 και σε επανάληψη στις 20:10 παρακολουθήστε  την ομιλία του Κωνσταντίνου Δεληκωνσταντή, Ομ. καθηγητή Θεολογικής Σχολής Αθηνών, Άρχοντα Διδάσκαλο του Γένους της Μ.τ.Χ.Ε με θέμα: «Η Ιερά Θεολογική Σχολή της Χάλκης: ζωή, θεολογία, μαρτυρία».

Στις 15:00 και σε επανάληψη στις 23:00 μην χάσετε το εξαιρετικό Ντοκιμαντέρ «Χάλκη, ανάμεσα σε δύο κόσμους».

Διαβάστε ακόμη: Θεολογική Σχολή Χάλκης: 52 χρόνια μετά την οδυνηρή απόφαση, παραμένει πόλος έλξης για Έλληνες και ξένους

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων