23/08/2022 24/08/2022 Μη χάσετε σήμερα στο πρόγραμμα της Pemptousia TV στις 12:40 και στις 20:40 στα «Μοναστήρια της Ορθοδοξίας» το αφιέρωμα στο Ιστορικό Μοναστήρι της Παναγίας της Έλωνας. Λίγα χιλιόμετρα έξω από το Λεωνίδιο Αρκαδίας και κρυμμένη μέσα στους βράχους, στέκει αγέρωχη η Σεβάσμια και Ιστορική Μονή της Παναγίας της Έλωνας, αφιερωμένη στην Κοίμηση της Θεοτόκου. Κτισμένη...
23 Αυγούστου, 2022 - 12:35
Τελευταία ενημέρωση: 24/08/2022 - 2:38

Aφιέρωμα στο ιστορικό μοναστήρι της Παναγίας της Έλωνας στην Pemptousia TV

Διαδώστε:
Aφιέρωμα στο ιστορικό μοναστήρι της Παναγίας της Έλωνας στην Pemptousia TV

Μη χάσετε σήμερα στο πρόγραμμα της Pemptousia TV στις 12:40 και στις 20:40 στα «Μοναστήρια της Ορθοδοξίας» το αφιέρωμα στο Ιστορικό Μοναστήρι της Παναγίας της Έλωνας.

Λίγα χιλιόμετρα έξω από το Λεωνίδιο Αρκαδίας και κρυμμένη μέσα στους βράχους, στέκει αγέρωχη η Σεβάσμια και Ιστορική Μονή της Παναγίας της Έλωνας, αφιερωμένη στην Κοίμηση της Θεοτόκου. Κτισμένη στον απόκρημνο κοκκινωπό βράχο του Πάρνωνα, αποτελεί ένα από τα πιο εντυπωσιακά και επιβλητικά μνημεία της Αρκαδίας. Η ονομασία της συνδέεται με την παράδοση ότι κάτοικοι από το Έλος της Λακωνίας κατέφυγαν εδώ, φέρνοντας μαζί τους τη θαυματουργή εικόνα της Οδηγήτριας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων