26/10/2023 26/10/2023 Τη μνήμη του Αγίου Ενδόξου Μεγαλομάρτυρα Δημητρίου του Μυροβλήτου, τιμά σήμερα η Εκκλησία μας. Παρακολουθήστε το αφιέρωμα στον Άγιο Δημήτριο Κατοχής Μεσολογγίου στο On Demand περιεχόμενο της τηλεόρασης της Πεμπτουσίας. Στον βραχοστύλωτο λόφο της Κατοχής Μεσολογγίου δεσπόζει ο ενοριακός ναός του Αγίου Δημητρίου, ο οποίος είναι ο πολιούχος Άγιος του χωριού. Όπως λέει στον δημοσιογράφο...
26 Οκτωβρίου, 2023 - 10:51
Τελευταία ενημέρωση: 26/10/2023 - 11:05

Αφιέρωμα στον Άγιο Δημήτριο Κατοχής Μεσολογγίου

Διαδώστε:
Αφιέρωμα στον Άγιο Δημήτριο Κατοχής Μεσολογγίου

Τη μνήμη του Αγίου Ενδόξου Μεγαλομάρτυρα Δημητρίου του Μυροβλήτου, τιμά σήμερα η Εκκλησία μας.

Παρακολουθήστε το αφιέρωμα στον Άγιο Δημήτριο Κατοχής Μεσολογγίου στο On Demand περιεχόμενο της τηλεόρασης της Πεμπτουσίας. Στον βραχοστύλωτο λόφο της Κατοχής Μεσολογγίου δεσπόζει ο ενοριακός ναός του Αγίου Δημητρίου, ο οποίος είναι ο πολιούχος Άγιος του χωριού. Όπως λέει στον δημοσιογράφο Δημήτρη Στρουμπάκο ο εφημέριος του ναού π. Αναστάσιος, πρόκειται για ιστορικό ναό, που υπήρχε κατά την περίοδο της τουρκοκρατίας, αλλά δεν είναι γνωστή η ημερομηνία ιδρύσεως του.

Ο ναός ανοικοδομήθηκε μετεπαναστατικά, το 1849 επί Βασιλέως Όθωνος, όπως αναγράφεται σε μια μαρμάρινη πλάκα.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων