15/01/2024 15/01/2024 Τη μνήμη του Αγίου Γερασίμου του Παλλαδά τιμά σήμερα, 15 Ιανουαρίου, η Εκκλησία μας. Ο Άγιος Γεράσιμος Β´ ο Παλλαδάς, Πατριάρχης Αλεξανδρείας, έζησε κατά τον 17ο αιώνα και είναι ένας από τους διαπρεπέστερους λόγιους ιεράρχες της περιόδου της τουρκοκρατίας. Η εκλογή του στον πατριαρχικό θρόνο Αλεξανδρείας έγινε στις 25 Ιουλίου του 1688, στην Κωνσταντινούπολη. Ο Άγιος...
15 Ιανουαρίου, 2024 - 12:23
Τελευταία ενημέρωση: 15/01/2024 - 12:10

Αφιέρωμα στον Άγιο Γεράσιμο Παλλαδά από την Pemptousia TV

Διαδώστε:
Αφιέρωμα στον Άγιο Γεράσιμο Παλλαδά από την Pemptousia TV

Τη μνήμη του Αγίου Γερασίμου του Παλλαδά τιμά σήμερα, 15 Ιανουαρίου, η Εκκλησία μας. Ο Άγιος Γεράσιμος Β´ ο Παλλαδάς, Πατριάρχης Αλεξανδρείας, έζησε κατά τον 17ο αιώνα και είναι ένας από τους διαπρεπέστερους λόγιους ιεράρχες της περιόδου της τουρκοκρατίας. Η εκλογή του στον πατριαρχικό θρόνο Αλεξανδρείας έγινε στις 25 Ιουλίου του 1688, στην Κωνσταντινούπολη. Ο Άγιος είχε γεννηθεί στην Κρήτη, από ιερατική οικογένεια  και κοιμήθηκε το 1714 στην Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου Αγίου Όρους, όπου και θησαυρίζεται η Τιμία Κάρα του Αγίου.

Στην τηλεόραση της Πεμπτουσίας παρακολουθήστε σήμερα Ντοκιμαντέρ και αφιερώματα για τον Άγιο Γεράσιμο Παλλαδά.

Ντοκιμαντέρ: Άγιος Γεράσιμος Παλλαδάς – Στα μονοπάτια της αγιότητος

Το 2014, με αφορμή τη συμπλήρωση 300 ετών από την κοίμηση του Αγίου Γερασίμου Παλλαδά και με την ευκαιρία της έκδοσης του πρώτου τόμου των Απάντων του από την Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου, το Ινστιτούτο Άγιος Μάξιμος ο Γραικός έκανε την παραγωγή του ντοκιμαντέρ “Άγιος Γεράσιμος Παλλαδάς: Στα μονοπάτια της αγιότητος”, το οποίο αναφέρεται στη ζωή και το έργο του Αγίου.

 

Το θαύμα της Παναγίας του Κύκκου στον Άγιο Γεράσιμο Παλλαδά

Ο Νικόλαος Νικολαΐδης, Ομότιμος Καθηγητής Θεολογικής Σχολής ΕΚΠΑ μιλάει για την επίσκεψη του Αγίου Γερασίμου Παλλαδά στην Ι. Μονή του Κύκκου και το θαύμα της Παναγίας στον Άγιο Γεράσιμο.

 

Δρ. Ελένη Χατζόγλου Μπαλτά: Η ζωή και το έργο του Αγίου Γερασίμου του Παλλαδά

Η δρ. Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και καθηγήτρια μέσης εκπαίδευσης Ελένη Χατζόγλου – Μπαλτά, μιλά για τη ζωή και το έργο του Αγίου Γερασίμου του Παλλαδά, με αφορμή την έκδοση του πρώτου τόμου των απάντων του, που επιμελήθηκε η ίδια.

 

Υποδοχή του Πατριάρχου Αλεξανδρείας Θεοδώρου Β΄ στη Μονή Βατοπαιδίου

Την Ιερά Μονή Βατοπαιδίου είχε επισκεφτεί ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας κ.κ. Θεόδωρος Β΄ τον Μάϊο του 2014, με αφορμή τους εορτασμούς για τα 300 χρόνια από την κοίμηση του Αγίου Γερασίμου του Παλλαδά, Πατριάρχη Αλεξανδρείας (1630-1714), ο οποίος έζησε τα τελευταία χρόνια της ζωής του και κοιμήθηκε στη Μονή Βατοπαιδίου το 1714.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων