14/11/2023 14/11/2023 Ο Άγιος Γρηγόριος ο Παλαμάς Αρχιεπίσκοπος Θεσσαλονίκης, ο Θαυματουργός τιμάται σήμερα από την εκκλησία μας. Από το αρχείο της Πεμπτουσίας παρακολουθήστε δωρεάν, στο On Demand περιεχόμενο της pemptousia.tv ομιλίες και αφιερώματα στον Άγιο Γρηγόριο Παλαμά. Επίσης μπορείτε να παρακολουθήσετε και τα 4 μέρη της επιστημονικής ημερίδας με τίτλο: “Θεολογία και φιλοσοφική σημασία του έργου του...
14 Νοεμβρίου, 2023 - 13:48
Τελευταία ενημέρωση: 14/11/2023 - 13:49

Αφιέρωμα στον Άγιο Γρηγόριο τον Παλαμά

Διαδώστε:
Αφιέρωμα στον Άγιο Γρηγόριο τον Παλαμά

Ο Άγιος Γρηγόριος ο Παλαμάς Αρχιεπίσκοπος Θεσσαλονίκης, ο Θαυματουργός τιμάται σήμερα από την εκκλησία μας. Από το αρχείο της Πεμπτουσίας παρακολουθήστε δωρεάν, στο On Demand περιεχόμενο της pemptousia.tv ομιλίες και αφιερώματα στον Άγιο Γρηγόριο Παλαμά.

Επίσης μπορείτε να παρακολουθήσετε και τα 4 μέρη της επιστημονικής ημερίδας με τίτλο: “Θεολογία και φιλοσοφική σημασία του έργου του Μεγάλου της Λήμνου Αγίου Γρηγορίου Παλαμά, Αρχιεπισκόπου Θεσσαλονίκης” που διοργάνωσε η Ιερά Μητρόπολη Λήμνου στις 11 Μαρτίου 2023.

Η πρώτη εισήγηση έγινε από τον κ. Χρήστο Πάτση, Θεολόγο – Φιλόλογο Καθηγητή Μέσης Εκπαίδευσης, με θέμα την «Επίδραση της Ελληνικής Φιλοσοφίας στη Θεολογία του Αγ. Γρηγορίου Παλαμά».

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ 

Στο 2ο μέρος, η καθ. Καινής Διαθήκης του Τμ. Κοινωνικής Θεολογίας και Χριστιανικού Πολιτισμού του Α.Π.Θ. κ. Κυριακούλα Παπαδημητρίου, αναπτύσσει το θέμα «Μαθήματα σοφίας και αγάπης από τον Άγιο Γρηγόριο Παλαμά. Ερμηνευτικές προσεγγίσεις του Αγίου στην Καινή Διαθήκη».

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ

Στο 3ο μέρος παρακολουθηστε την εισήγηση με θέμα «Παράδοση και αγάπη στον Άγιο Γρηγόριο Παλαμά», που ανέπτυξε ο αναπληρωτής καθηγητής Χριστιανικής Ηθικής και Βιοηθικής της Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Αθηνών κ. Νικόλαος Κόιος.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ

Συνοψίζοντας, την εκδήλωση χαιρέτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λήμνου κ. Ιερόθεος.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων