23/06/2022 23/06/2022 Στις 23 Ιουνίου 2020 αγιοκατατάχθηκε ο Μητροπολίτη Εδέσσης κυρός Καλλίνικος από την Αγία και Ιερά Σύνοδο του Οικουμενικού Πατριαρχείου και στο πρόγραμμα της pemptousia.tv θα βρείτε σήμερα βίντεο αφιερώματα στο νέο αυτόν Άγιο της Εκκλησίας μας. Αναλυτικά: 12.10 & 20.10 «Άγιος Καλλίνικος Επίσκοπος Εδέσσης» – Διαδικτυακή σύναξη με τον Μητρ. Ναυπάκτου & τον Σύλλογο Φοιτητών Κλουζ Ρουμανίας 13.00 &...
23 Ιουνίου, 2022 - 11:32
Τελευταία ενημέρωση: 23/06/2022 - 11:34

Αφιέρωμα στον Άγιο Καλλίνικο Εδέσσης σήμερα στην pemptousia.tv

Διαδώστε:
Αφιέρωμα στον Άγιο Καλλίνικο Εδέσσης σήμερα στην pemptousia.tv

Στις 23 Ιουνίου 2020 αγιοκατατάχθηκε ο Μητροπολίτη Εδέσσης κυρός Καλλίνικος από την Αγία και Ιερά Σύνοδο του Οικουμενικού Πατριαρχείου και στο πρόγραμμα της pemptousia.tv θα βρείτε σήμερα βίντεο αφιερώματα στο νέο αυτόν Άγιο της Εκκλησίας μας.

Αναλυτικά:
12.10 & 20.10 «Άγιος Καλλίνικος Επίσκοπος Εδέσσης» – Διαδικτυακή σύναξη με τον Μητρ. Ναυπάκτου & τον Σύλλογο Φοιτητών Κλουζ Ρουμανίας
13.00 & 21.00 “Ο θείος μου, ο Άγιος Καλλίνικος Εδέσσης” – O ανιψιός, κατά σάρκα, του Αγίου Καλλινίκου Εδέσσης, Γεώργιος Πούλος  μιλά για τον Άγιο, αναφέρει προσωπικές μαρτυρίες αλλά και μαρτυρίες των συγγενών του και αναλύει θαυμαστά γεγονότα που διέκριναν την χαρισματική προσωπικότητα και Οσιακή μορφή της Εκκλησίας μας.
16.20 Στα βήματα του Αγίου Καλλινίκου (Μέρος Α’) – Το οδοιπορικό στην γενέτειρα του Αγίου Καλλινίκου στα Σιταράλωνα Αγρινίου καταγράφει, μέσα από τις μαρτυρίες κληρικών και κατοίκων της περιοχής, την οσιακή βιοτή του νέου Αγίου της Εκκλησίας μας. Θαύματα και σημεία έγιναν και γίνονται πολλά από τον μακάριο Καλλίνικο και όσο ζούσε, αλλά και μετά την οσιακή κοίμησή του.
18.05 Στα βήματα του Αγίου Καλλινίκου Εδέσσης (Μέρος Β’) – Στο Β΄μέρος του οδοιπορικού μας στην γενέτειρα του Αγίου Καλλινίκου, στα Σιταράλωνα καθώς και στο χωριό Ανάληψη Τριχωνίδος, καταγράφουμε μέσα από τις μαρτυρίες κληρικών και κατοίκων της περιοχής, την οσιακή βιοτή του νέου Αγίου της Εκκλησίας μας.
18.45 Στα βήματα του Αγίου Καλλινίκου Εδέσσης (Μέρος Γ’) – Το Γ’ μέρος του οδοιπορικού στο Μεσολόγγι καταγράφει μέσα από τις συνεντεύξεις και τις μαρτυρίες του Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμά, του πρώην γραμματέα της Ι. Μ. Αιτωλίας κ. Θόδωρου Βλαχόπουλου αλλά και του πρωτοπρεσβυτέρου π. Χρήστου Γιαννακά την μορφή, του Αγίου Καλλινίκου Εδέσσης, με τη σπάνια απλότητα και ταπείνωση.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων