08/11/2022 08/11/2022 Δείτε την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2022, στο πρόγραμμα της pemptousia.tv ένα πλούσιο αφιέρωμα στον Άγιο Νεκτάριο, Επίσκοπο Πενταπόλεως τον Θαυματουργό. Την ομιλία του Πατριάρχου Αλεξανδρείας κ.κ. Θεοδώρου Β’ με θέμα: «Άγιος Νεκτάριος, ο γνήσιος φίλος της αρετής», κατά τη Θεία Λειτουργία επί τη εορτή του Αγίου Νεκταρίου Επισκόπου Πενταπόλεως του θαυματουργού προηγούμενου έτους. (00.45) Την...
08 Νοεμβρίου, 2022 - 21:30
Τελευταία ενημέρωση: 08/11/2022 - 23:52

Αφιέρωμα στον Άγιο Νεκτάριο την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου στην pemptousia.tv

Διαδώστε:
Αφιέρωμα στον Άγιο Νεκτάριο την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου στην pemptousia.tv

Δείτε την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2022, στο πρόγραμμα της pemptousia.tv ένα πλούσιο αφιέρωμα στον Άγιο Νεκτάριο, Επίσκοπο Πενταπόλεως τον Θαυματουργό.

Την ομιλία του Πατριάρχου Αλεξανδρείας κ.κ. Θεοδώρου Β’ με θέμα: «Άγιος Νεκτάριος, ο γνήσιος φίλος της αρετής», κατά τη Θεία Λειτουργία επί τη εορτή του Αγίου Νεκταρίου Επισκόπου Πενταπόλεως του θαυματουργού προηγούμενου έτους. (00.45)

Την Ακολουθία του Όρθρου επί την εορτή του Αγίου Νεκταρίου από την Ιερά Μονή Αγίου Νεκταρίου στην Αίγινα όπως βιντεοσκοπήθηκε πέρσι, ανήμερα της εορτής του Αγίου και στην οποία χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Παροναξίας κ. Καλλίνικος. (02.05)

Τη μαρτυρία Ντοκουμέντο του μακαριστού Γέροντα Νεκταρίου Βιτάλη, Ιερατικού Προϊσταμένου του Ιερού Προσκυνήματος Αγίου Νεκταρίου Καμάριζας στο Λαύριο, στην οποία καταθέτει την πολυετή εμπειρία του βίου του και των προσωπικών βιωμάτων του από τον Άγιο του 20ού αιώνα. (10.15)

Το αφιέρωμα στον Άγιο Νεκτάριο Αιγίνης στη σειρά “Μοναστήρια της Ορθοδοξίας” όπου η Γερόντισσα Τιμοθέη, Καθηγουμένη του Ιερού Ησυχαστηρίου, αναφέρεται στην αγιότητα του βίου του Αγίου Νεκταρίου, στα χαρίσματα που διέκριναν την αγιασμένη μορφή του, με πρώτη την αρετή της ταπεινώσεως. Η παρουσία του Αγίου, σημειώνει η Γερόντισσα, είναι διαρκής και έντονη όπως μαρτυρείται και επιβεβαιώνεται από τα εκατοντάδες θαύματα που επιτελούνται ως και τις μέρες μας. (03.40 – 11.35 – 19.35)

Την ομιλία του Μητροπολίτη Παροναξίας κ. Καλλινίκου για την σταυρική πορεία του Αγίου Νεκταρίου, κατά την πανήγυρη επί την εορτή του Αγίου, στον Ιερό Ναό του Αγίου Νεκταρίου Αιγίνης, στις 9 Νοεμβρίου 2021. (16.05)

Την ομιλία με θέμα «Γράμματα από την αγάπη» – Επιστολές Αγίου Νεκταρίου Πενταπόλεως του Πρωτοπρεσβυτέρου π. Σπυρίδωνα Βασιλάκου, της Ιεράς Μητροπόλεως Θηβών και Λεβαδείας. (12.00).

Την εισήγηση της Άννας Καραμανίδου, αναπληρώτριας καθηγήτριας Θεολογικής σχολής ΑΠΘ με θέμα: «Ο Άγιος Νεκτάριος περί των ιερών εικόνων» κατά τις εργασίες του Β’ Αγιολογικού Συνεδρίου: Ανατολική Θράκη – Τόπος Αγίων. Οσία Παρασκευή η Επιβατηνή, Άγιος Νεκτάριος – 100 χρόνια από την κοίμησή του (1920–2020), το οποίο πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Νέας Πεντέλης, υπό την αιγίδα του Ιδρύματος Ποιμαντικής Επιμορφώσεως της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών. (15.35)

Την ομιλία με θέμα “Άγιος Νεκτάριος ο Πενταπόλεως, Ο Άγιος που υπέμεινε την συκοφαντία” του Αρχιμανδρίτη Νικόδημου Αεράκη για το θαυμαστό βίο του Αγίου Νεκταρίου, τις περιπέτειες και τα παθήματά του αλλά και τη μεγάλη του αφοσίωση στον Χριστό και την Εκκλησία. (16.05)

Το αφιέρωμα στη ζωντανή παρουσία του Αγίου Νεκταρίου στα Κύμινα της Θεσσαλονίκης. Ο Πρωτοπρεσβύτερος Χρήστος Αιγίδης, μιλά για την ιστορία του προσκυνηματικού ναού του Αγίου Νεκταρίου στα Κύμινα Θεσσαλονίκης, του πρώτου ναού που χτίστηκε στο όνομα του Αγίου Νεκταρίου και για την ζωντανή παρουσία του Αγίου στη ζωή των ανθρώπων της περιοχής. (18.10)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων