02/08/2022 02/08/2022 Τριάντα χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την  ενθρόνιση του Αρχιεπισκόπου Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας κ.κ. Αναστασίου και στο πρόγραμμα της pemptousia.tv θα βρείτε αφιερωματικά βίντεο στη ζωή και το έργο του Μακαριωτάτου. Στις 12.40  & 20.40:  Συνέντευξη του Αρχιεπισκόπου στην Μαρία Γιαχνάκη. Μιλά για την εποχή που άφησε την ιεραποστολή στην Αφρική και ανέλαβε την ακόμη...
02 Αυγούστου, 2022 - 12:05
Τελευταία ενημέρωση: 02/08/2022 - 12:09

Αφιέρωμα στον Αρχιεπίσκοπο Τιράνων σήμερα στην pemptousia.tv

Διαδώστε:
Αφιέρωμα στον Αρχιεπίσκοπο Τιράνων σήμερα στην pemptousia.tv

Τριάντα χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την  ενθρόνιση του Αρχιεπισκόπου Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας κ.κ. Αναστασίου και στο πρόγραμμα της pemptousia.tv θα βρείτε αφιερωματικά βίντεο στη ζωή και το έργο του Μακαριωτάτου.

Στις 12.40  & 20.40:  Συνέντευξη του Αρχιεπισκόπου στην Μαρία Γιαχνάκη.

Μιλά για την εποχή που άφησε την ιεραποστολή στην Αφρική και ανέλαβε την ακόμη πιο δύσκολη ιεραποστολή στην Αλβανία, τονίζοντας ότι “όλα τα θαύματα τα κάνει ο Θεός.»

Στις 16.05: Αλβανία: Η χώρα που αναγεννήθηκε από τις στάχτες της αθεΐας με το σωτήριο έργο του Αρχιεπισκόπου Αναστάσιου

Η Αλβανία του Χότζα ήταν η μοναδική αθεϊστική χώρα στην ιστορία της ανθρωπότητας. Για 23 ολόκληρα χρόνια οι άνθρωποι ήταν αναγκασμένοι να πνίγουν μέσα τους την ανάγκη τους να προσευχηθούν και να μιλήσουν για τον Θεό. Η φτώχεια, η πείνα και ο φόβος είχαν δημιουργήσει απεγνωσμένες γενιές. Όταν ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος έφθασε στην Αλβανία σε αποστολή του Οικουμενικού Πατριαρχείου ως Έξαρχος και τελικά εξελέγη Αρχιεπίσκοπος, βρέθηκε αντιμέτωπος με τους ανθρώπους που τον παρακαλούσαν να μείνει.

Στις 16.50:  Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας – Προβλήματα του σύγχρονου ανθρώπου

Αναφερόμενος στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο σύγχρονος άνθρωπος, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας κ.κ. Αναστάσιος δηλώνει ότι τα προβλήματα είναι για να λύνονται και τονίζει ότι ο διάλογος είναι απαραίτητος για την επίλυση των προβλημάτων.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων