06/04/2023 06/04/2023 Παρακολουθήστε στην Pemptousia TV, το αφιέρωμα στον γέροντα Διονύσιο Φιρφιρή ο οποίος σαν σήμερα το 1990 εκοιμήθη. Στις 16:05 παρακολουθήστε το αφιέρωμα: «Ο Πρωτοψάλτης του Πρωτάτου διακο-Διονύσιος Φιρφιρής». Ο πατέρας Δαμασκηνός, Γέροντας της Καλύβης Αγίων Αναργύρων Νέας Σκήτης, μιλά για την εμβληματική μορφή της νεώτερης αγιορειτικής ψαλτικής παράδοσης και πολύτιμη πηγή του «καρεώτικου» λεγόμενου ύφους,...
06 Απριλίου, 2023 - 15:50
Τελευταία ενημέρωση: 06/04/2023 - 16:16

Αφιέρωμα στον γέροντα Διονύσιο Φιρφιρή στην Pemptousia TV

Διαδώστε:
Αφιέρωμα στον γέροντα Διονύσιο Φιρφιρή στην Pemptousia TV

Παρακολουθήστε στην Pemptousia TV, το αφιέρωμα στον γέροντα Διονύσιο Φιρφιρή ο οποίος σαν σήμερα το 1990 εκοιμήθη.

Στις 16:05 παρακολουθήστε το αφιέρωμα: «Ο Πρωτοψάλτης του Πρωτάτου διακο-Διονύσιος Φιρφιρής». Ο πατέρας Δαμασκηνός, Γέροντας της Καλύβης Αγίων Αναργύρων Νέας Σκήτης, μιλά για την εμβληματική μορφή της νεώτερης αγιορειτικής ψαλτικής παράδοσης και πολύτιμη πηγή του «καρεώτικου» λεγόμενου ύφους, μακαριστό διάκο-Διονύσιο Φιρφιρή.

Επίσης στις 16:20 ο Γέροντας του κελιού Αγίας Άννης Καρεών και Πρωτοψάλτης π. Αντίπας μιλά για την επαφή του με την αγιορείτικη ψαλτική, τη γνωριμία του και τη μαθητεία του δίπλα στον Διονύσιο Φιρφιρή και τον Αβραάμ Ευθυμιάδη.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων