03/10/2023 03/10/2023 Αναφορά στην ύπαρξη του Ιερού Ναού του Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου Πειραιά υπάρχει ήδη καταγεγραμμένη από την εποχή της επανάστασης του 1821. Στο κοιμητήριο του Αγίου Διονυσίου ενταφιάστηκαν όλες οι μεγάλες και σπουδαίες προσωπικότητες της πόλης του Πειραιά. Σπουδαία μνήματα φιλοτεχνημένα από μεγάλους γλύπτες της εποχής βρέθηκαν να δεσπόζουν στο χώρο του. Το ίδιο συνέβη και...
03 Οκτωβρίου, 2023 - 12:14
Τελευταία ενημέρωση: 03/10/2023 - 12:31

Αφιέρωμα στον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου Πειραιά, σήμερα στην Pemptousia TV

Διαδώστε:
Αφιέρωμα στον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου Πειραιά, σήμερα στην Pemptousia TV

Αναφορά στην ύπαρξη του Ιερού Ναού του Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου Πειραιά υπάρχει ήδη καταγεγραμμένη από την εποχή της επανάστασης του 1821. Στο κοιμητήριο του Αγίου Διονυσίου ενταφιάστηκαν όλες οι μεγάλες και σπουδαίες προσωπικότητες της πόλης του Πειραιά.

Σπουδαία μνήματα φιλοτεχνημένα από μεγάλους γλύπτες της εποχής βρέθηκαν να δεσπόζουν στο χώρο του. Το ίδιο συνέβη και με σπουδαίους αγωνιστές της επανάστασης που όταν ανέτειλε η ελευθερία αποφάσισαν να εγκατασταθούν στον Πειραιά.

Δείτε το αφιέρωμα στον στον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου Πειραιά, σήμερα στην Pemptousia TV στις 16.30.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων