20/10/2023 20/10/2023 Η Εκκλησία μας σήμερα τιμά τη μνήμη της Οσίας Ματρώνας της Χιοπολίτιδος. Στη Νέα Ερυθραία Αττικής βρίσκεται ναός αφιερωμένος στην Αγία, τον μοναδικό που φέρει το όνομά της στην Αττική.  Στο χωριό Λυθρί της Μικράς Ασίας, ψηλά στην ακρόπολη των αρχαίων Ερυθρών, κτίστηκε τον 17ο αιώνα ναός της Αγίας Ματρώνας της Χιοπολίτιδας. Μετά το 1922,...
20 Οκτωβρίου, 2023 - 11:05
Τελευταία ενημέρωση: 20/10/2023 - 12:58

Αφιέρωμα στον ναό προς τιμήν της Οσίας Ματρώνας της Χιοπολίτιδος στη Νέα Ερυθραία

Διαδώστε:
Αφιέρωμα στον ναό προς τιμήν της Οσίας Ματρώνας της Χιοπολίτιδος στη Νέα Ερυθραία

Η Εκκλησία μας σήμερα τιμά τη μνήμη της Οσίας Ματρώνας της Χιοπολίτιδος. Στη Νέα Ερυθραία Αττικής βρίσκεται ναός αφιερωμένος στην Αγία, τον μοναδικό που φέρει το όνομά της στην Αττική. 

Στο χωριό Λυθρί της Μικράς Ασίας, ψηλά στην ακρόπολη των αρχαίων Ερυθρών, κτίστηκε τον 17ο αιώνα ναός της Αγίας Ματρώνας της Χιοπολίτιδας. Μετά το 1922, πρόσφυγες από το Λυθρί έσωσαν και έφεραν μαζί τους την εικόνα της Αγίας Ματρώνας. Μαζί με άλλους πρόσφυγες εγκαταστάθηκαν στην Αττική και δημιούργησαν την Νέα Ερυθραία όπου ξαναέχτισαν τον ναό και στέγασαν την εικόνα της.

Για την ιστορία του Ναού μίλησε στην Pemptousia TV και τον Δημοσιογράφο Δημήτρη Στρουμπάκο ο Αρχιμανδρίτης π. Νικάνωρ Καραγιάννης, Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως Κηφισίας.

Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το αφιέρωμα: 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων