27/05/2022 27/05/2022 Παρακολουθήστε στις 14:10 και σε επανάληψη στις 22:10 στην Pemptousia TV το ντοκιμαντέρ Άγιος Ιωάννης ο Ρώσος. Ο ναός του Αγίου Ιωάννη του Ρώσου που βρίσκεται στο Προκόπι Ευβοίας είναι ένα από σημαντικότερα προσκυνήματα, όχι μόνο της Εύβοιας αλλά και ολόκληρου του Ελληνισμού. Τον βίο και τα αναρίθμητα θαύματα του Αγίου Ιωάννη του Ρώσου μας...
27 Μαΐου, 2022 - 11:08
Τελευταία ενημέρωση: 27/05/2022 - 18:13

Αφιέρωμα στον Όσιο Ιωάννη τον Ρώσο στην Pemptousia TV

Διαδώστε:
Αφιέρωμα στον Όσιο Ιωάννη τον Ρώσο στην Pemptousia TV

Παρακολουθήστε στις 14:10 και σε επανάληψη στις 22:10 στην Pemptousia TV το ντοκιμαντέρ Άγιος Ιωάννης ο Ρώσος. Ο ναός του Αγίου Ιωάννη του Ρώσου που βρίσκεται στο Προκόπι Ευβοίας είναι ένα από σημαντικότερα προσκυνήματα, όχι μόνο της Εύβοιας αλλά και ολόκληρου του Ελληνισμού. Τον βίο και τα αναρίθμητα θαύματα του Αγίου Ιωάννη του Ρώσου μας περιγράφει ο αείμνηστος Ιερατικός Προϊστάμενος του Ιερού Προσκυνήματος, π. Νικόλαος Βερνέζος, που εκοιμήθη τον Δεκέμβριο του 2021.

(Πρόκειται για τον ιερέα που είχε βγάλει σε περιφορά το σκήνωμα του Αγίου Ιωάννη του Ρώσου κατά τη διάρκεια της μεγάλης καλοκαιρινής πυρκαγιάς στην Εύβοια, όταν οι φλόγες πλησίαζαν το Προκόπι. Τότε που ξέσπασε βροχή και σώθηκε όλη η περιοχή από το πύρινο ολοκαύτωμα..).

Επίσης, στις 16:05 στο αφιέρωμα ‘’Ο Όσιος Ιωάννης ο Ρώσος’’, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος μιλάει για το βίο του Αγίου Ιωάννου του Ρώσου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων