16/08/2023 16/08/2023 Σήμερα, η Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου τιμά τη μνήμη του Όσιου Ιωσήφ του Ησυχαστή και στην Pemptousia.tv μπορείτε να δείτε αφιερωματικά βίντεο. *Στις 14.15 & σε επανάληψη στις 22.15 μπορείτε να παρακολουθήσετε το Ντοκιμαντέρ: Άγιος Ιωσήφ ο Ησυχαστής. Η συγκλονιστική ιστορία του ασκητού του Αγίου Όρους, Γέροντα Ιωσήφ του Ησυχαστή. Στο ντοκιμαντέρ περιγράφονται οι ασκητικοί...
16 Αυγούστου, 2023 - 12:17
Τελευταία ενημέρωση: 16/08/2023 - 12:08

Αφιέρωμα στον Όσιο Ιωσήφ τον Ησυχαστή σήμερα στην Pemptousia.tv

Διαδώστε:
Αφιέρωμα στον Όσιο Ιωσήφ τον Ησυχαστή σήμερα στην Pemptousia.tv

Σήμερα, η Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου τιμά τη μνήμη του Όσιου Ιωσήφ του Ησυχαστή και στην Pemptousia.tv μπορείτε να δείτε αφιερωματικά βίντεο.

*Στις 14.15 & σε επανάληψη στις 22.15 μπορείτε να παρακολουθήσετε το Ντοκιμαντέρ: Άγιος Ιωσήφ ο Ησυχαστής.

Η συγκλονιστική ιστορία του ασκητού του Αγίου Όρους, Γέροντα Ιωσήφ του Ησυχαστή. Στο ντοκιμαντέρ περιγράφονται οι ασκητικοί του αγώνες στα ερημικότερα μέρη του Αγίου Όρους του Άθωνος. Η ταινία γίνεται μοναδική, γιατί όλη η ζωή του ασκητού δραματοποιείται με μεγάλη ακρίβεια και λεπτομέρεια, από τον Χολυγουντιανό ηθοποιό Jonathan Jackson (βραβευμένο με 5 EMMY). Είναι η πρώτη φορά που ο κινηματογραφικός φακός καταγράφει την κρυμμένη ασκητική ζωή των μοναχών του Αγίου Όρους.

*Στις 17.00 την ομιλία του Γέροντα Ιωσήφ Βατοπαιδινός με θέμα: Ο Γέροντάς μου Ιωσήφ ο Ησυχαστής. Το 1959 ο Γέροντας Ιωσήφ Ησυχαστής, η προσωπικότητα που έθεσε τα θεμέλια της αναμόρφωσης του αγιορείτικου μοναχισμού, παραδίδει την αγία του ψυχή στον Χριστό, ανήμερα της πανηγύρεως της Κοιμήσεως της Θεοτόκου. Δεν υπάρχει καταλληλότερος να μας διηγηθεί τα του βίου του από τον πνευματικό του βλαστό, τον μακαριστό Γέροντα Ιωσήφ Βατοπαιδινό.

*Στις 17.35 «Ιερά Αγρυπνία επί τη μνήμη του Οσίου Ιωσήφ του Ησυχαστή (2022)».

Ιερά Αγρυπνία τελέσθηκε στην Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου επί την μνήμη του Οσίου και Θεοφόρου Πατρός Ιωσήφ του Ησυχαστού. Της Ιεράς Αγρυπνίας προεξήρχε ο Καθηγούμενος της Μονής Γέρων Εφραίμ, πλαισιούμενος από τους πατέρες της Μονής, άλλους ιερείς και ιερομονάχους. Στο Συνοδικό, ο Γέρων Εφραίμ αναφέρθηκε στην προσωπικότητα του Οσίου Ιωσήφ, ο οποίος υπήρξε εκφραστής και συνεχιστής της πατερικής και ησυχαστικής παράδοσης στο Άγιο Όρος (Αύγουστος 2022).

*Στις 19.25 στιγμιότυπα από τα εγκαίνια του Ιερού Ναού του Αγίου Ιωσήφ του Ησυχαστού στην Τιφλίδα της Γεωργίας που πραγματοποιήθηκε στις 22 Ιουλίου του 2020. Ο ναός κατασκευάστηκε στο συγκρότημα ναών της Ενορίας Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού, στην Γεωργιανή πρωτεύουσα.

*Στις 20.20 την θεολογική ομιλία του Πρωτοπρεσβύτερου Νικολάου Λουδοβίκου στο Συνοδικό της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου, στην πανήγυρη του Οσίου Γέροντος Ιωσήφ του Ησυχαστή.

Στις 20.30 ομιλίες στο Συνοδικό της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου επί τη μνήμη του Οσίου Ιωσήφ του Ησυχαστού, κατά τον πρώτο εορτασμό του Οσίου, μετά την αγιοκατάταξή του από την Αγία και Ιερά Σύνοδο του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

*Στις 21.40 την ομιλία του γέροντος Εφραίμ Αριζόνας που περιγράφει την Οσιακή κοίμηση του γέροντα Ιωσήφ του Ησυχαστή όπως την έζησε. Η λήψη έγινε στο αρχονταρίκι της Ιεράς Μονής του Αγ. Αντωνίου στην Αριζόνα των ΗΠΑ τον Νοέμβριο του 2014.

   

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων