01/02/2023 01/02/2023 Σήμερα η Εκκλησία μας τιμά τη μνήμη του Οσίου Βασιλείου του Α’ του Ομολογητή, Αρχιεπισκόπου Θεσσαλονίκης. Στην τηλεόραση της Πεμπτουσίας, σήμερα στις 12:40 και σε επανάληψη στις 20:40, ο Ψαλτικός Χορός «Εύφωνον» με Χοράρχη τον Στέλιο Ζαχαρίου, πρωτοψάλτη του Ιερού Ναού της του Θεού Σοφίας Θεσσαλονίκης ερμηνεύει ύμνους του Όρθρου από την ακολουθία του Αγίου Βασιλείου...
01 Φεβρουαρίου, 2023 - 12:37
Τελευταία ενημέρωση: 01/02/2023 - 11:50

Αφιέρωμα στον Όσιο Βασίλειο Α’ τον Ομολογητή στην Pemptousia TV

Διαδώστε:
Αφιέρωμα στον Όσιο Βασίλειο Α’ τον Ομολογητή στην Pemptousia TV

Σήμερα η Εκκλησία μας τιμά τη μνήμη του Οσίου Βασιλείου του Α’ του Ομολογητή, Αρχιεπισκόπου Θεσσαλονίκης. Στην τηλεόραση της Πεμπτουσίας, σήμερα στις 12:40 και σε επανάληψη στις 20:40, ο Ψαλτικός Χορός «Εύφωνον» με Χοράρχη τον Στέλιο Ζαχαρίου, πρωτοψάλτη του Ιερού Ναού της του Θεού Σοφίας Θεσσαλονίκης ερμηνεύει ύμνους του Όρθρου από την ακολουθία του Αγίου Βασιλείου του Ομολογητού και Συναξαριστού, Επισκόπου Θεσσαλονίκης.

Την ακολουθία εποίησε ο μακαριστός Γεράσιμος Μικραγιαννανίτης, το δε μέλος συνέθεσε ο Στέλιος Ζαχαρίου.

Το ιερό λείψανο του Αγίου Βασιλείου του Ομολογητού φυλάσσεται στον πάνσεπτο ναό της του Θεού Σοφίας Θεσσαλονίκης. Στις 16:25, ο Αρχιμανδρίτης Ειρηναίος Βογιατζής, προϊστάμενος του ναού και ο Πρωτοψάλτης Στυλιανός Ζαχαρίου, μας μιλούν για την ιστορία του ναού και για το Iερό Λείψανο του Αγίου Βασιλείου του Ομολογητού.

Στις 17:45 ο Ψαλτικός Χορός «Εύφωνον ερμηνεύει ύμνους του Εσπερινού από την ακολουθία του Αγίου Βασιλείου του Ομολογητή.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων