27/01/2023 27/01/2023 Σήμερα η Εκκλησία μας εορτάζει την Ανακομιδή των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Ιωάννη του Χρυσοστόμου, Αρχιεπισκόπου Κωνσταντινουπόλεως. Στις 14:10 και σε επανάληψη στις 22:10 παρακολουθήστε στην www.pemptousia.tv την ομιλία «Χρυσόστομος και μάρτυρες», την οποία πραγματοποίησε ο Αρχιμανδρίτης π. Δανιήλ Αεράκης, κληρικός της Ιεράς Μητροπόλεως Νικαίας, στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Πειραιώς. Όπως είπε ο π. Δανιήλ...
27 Ιανουαρίου, 2023 - 13:37
Τελευταία ενημέρωση: 27/01/2023 - 13:40

Αφιέρωμα της Pemptousia TV στην ανακομιδή των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Ιωάννη του Χρυσοστόμου

Διαδώστε:
Αφιέρωμα της Pemptousia TV στην ανακομιδή των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Ιωάννη του Χρυσοστόμου

Σήμερα η Εκκλησία μας εορτάζει την Ανακομιδή των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Ιωάννη του Χρυσοστόμου, Αρχιεπισκόπου Κωνσταντινουπόλεως.

Στις 14:10 και σε επανάληψη στις 22:10 παρακολουθήστε στην www.pemptousia.tv την ομιλία «Χρυσόστομος και μάρτυρες», την οποία πραγματοποίησε ο Αρχιμανδρίτης π. Δανιήλ Αεράκης, κληρικός της Ιεράς Μητροπόλεως Νικαίας, στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Πειραιώς. Όπως είπε ο π. Δανιήλ «το εισιτήριο για την βασιλεία των ουρανών, το κατακτούν οι Άγιοι. Και από όλους τους Αγίους, ασφαλέστερα οι μάρτυρες. Και ξεναγός στο χώρο των μαρτύρων, ο Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος, ο μάρτυρας επίσκοπος της εξορίας και των βασανιστηρίων».

Στις 16:05 παρακολουθήστε την ομιλία του Μητροπολίτη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμονος για τον Άγιο Ιωάννη τον Χρυσόστομο.

Στις 16:30, από το αρχείο της Πεμπτουσίας παρακολουθήστε την υποδοχή της Τιμίας Κάρας του Αγίου Ιωάννη Χρυσοστόμου, στη Μητρόπολη Κιτίου, στη Λάρνακα, που πραγματοποιήθηκε με εκκλησιαστική λαμπρότητα, στις 27 Ιανουαρίου του 2018. Την Τιμία Κάρα εκόμισε ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Γέροντας Εφραίμ, με τη συνοδεία Βατοπαιδινών πατέρων και υποδέχθηκε ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κιτίου κ. Χρυσόστομος, ενώ παρευρέθηκαν οι Πανιερώτατοι Μητροπολίτες Ζιμπάμπουε και Αγκόλας κ. Σεραφείμ, Λεμεσού κ. Αθανάσιος, Ταμασού κ. Ησαΐας, Τριμυθούντος κ. Βαρνάβας, ο ιερός κλήρος και πλήθος πιστών.

Στις 18:30 ο π. Σπυρίδων Βασιλάκος της Ιεράς Μητροπόλεως Θηβών και Λεβαδείας μιλάει με θέμα «Τα γράμματα της εξορίας». Αναφέρεται στις επιστολές του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου, που δεν εστάλησαν όταν ήταν στην Κωνσταντινούπολη ως Πατριάρχης, ούτε όταν ήταν στην Αντιόχεια ως Πρεσβύτερος, αλλά όταν ήταν στην εξορία. Επιστολές τις οποίες ο Άγιος γράφει μέσα σε πολύ δύσκολες συνθήκες.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων