30/01/2023 30/01/2023 Σήμερα, 30 Ιανουαρίου η Εκκλησία μας τιμά τη μνήμη των Τριών Ιεραρχών. Στην τηλεόραση της Πεμπτουσίας μεταδίδονται αφιερώματα, ομιλίες και εκπομπές για τους Τρεις Ιεράρχες, τον Μέγα Βασίλειο, τον Γρηγόριο τον Θεολόγο και τον Ιωάννη τον Χρυσόστομο. Στις 16:40 ο Γεώργιος Μαντζαρίδης, ομότιμος καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, μιλάει για την προσφορά των...
30 Ιανουαρίου, 2023 - 12:00
Τελευταία ενημέρωση: 30/01/2023 - 12:03

Αφιέρωμα της Pemptousia tv στους Τρεις Ιεράρχες

Διαδώστε:
Αφιέρωμα της Pemptousia tv στους Τρεις Ιεράρχες

Σήμερα, 30 Ιανουαρίου η Εκκλησία μας τιμά τη μνήμη των Τριών Ιεραρχών. Στην τηλεόραση της Πεμπτουσίας μεταδίδονται αφιερώματα, ομιλίες και εκπομπές για τους Τρεις Ιεράρχες, τον Μέγα Βασίλειο, τον Γρηγόριο τον Θεολόγο και τον Ιωάννη τον Χρυσόστομο.

Στις 16:40 ο Γεώργιος Μαντζαρίδης, ομότιμος καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, μιλάει για την προσφορά των Τριών Ιεραρχών, ενώ στις 17:50 σε άλλη ομιλία του ο καθηγητής Μαντζαρίδης αναφέρεται στο ασκητικό και ησυχαστικό φρόνημα των Τριών Ιεραρχών.

Στις 17:30 παρακολουθήστε τον χαιρετισμό του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου, στην διαδικτυακή εκδήλωση της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης, με αφορμή την εορτή των Τριών Ιεραρχών, που πραγματοποιήθηκε στις 30 Ιανουαρίου 2021.

Στις 18:05 παρακολουθήστε την ομιλία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμονος για τους Τρείς Ιεράρχες.

Στις 18:45 ο καθηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Γέροντας Εφραίμ μιλάει με θέμα: «Οι Τρεις Ιεράρχες ως νηπτικοί πατέρες και προστάτες της παιδείας», σε εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στο Παπαστράτειο Μέγαρο Αγρινίου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων