13/08/2022 14/08/2022 Τις ημέρες του Δεκαπενταύγουστου, στην τηλεόραση της Πεμπτουσίας μπορείτε να παρακολουθήσετε αφιερώματα, συνεντεύξεις και εκπομπές σε εκκλησίες και μοναστήρια αφιερωμένα στην Παναγία μας. Στις 13:45 δείτε το αφιέρωμα «Παναγία Πελεκητή – Η Βασίλισσα των Αγράφων» Η Ιερά Μονή βρίσκεται στην περιοχή της λίμνης Πλαστήρα και σύμφωνα με τα ιστορικά στοιχεία, κτίστηκε πριν από περίπου πέντε...
13 Αυγούστου, 2022 - 11:42
Τελευταία ενημέρωση: 14/08/2022 - 19:31

Αφιέρωμα της Pemptousia TV στις Παναγίες του Δεκαπενταύγουστου

Διαδώστε:
Αφιέρωμα της Pemptousia TV στις Παναγίες του Δεκαπενταύγουστου

Τις ημέρες του Δεκαπενταύγουστου, στην τηλεόραση της Πεμπτουσίας μπορείτε να παρακολουθήσετε αφιερώματα, συνεντεύξεις και εκπομπές σε εκκλησίες και μοναστήρια αφιερωμένα στην Παναγία μας.

Στις 13:45 δείτε το αφιέρωμα «Παναγία Πελεκητή – Η Βασίλισσα των Αγράφων» Η Ιερά Μονή βρίσκεται στην περιοχή της λίμνης Πλαστήρα και σύμφωνα με τα ιστορικά στοιχεία, κτίστηκε πριν από περίπου πέντε αιώνες.

Στις 14:10 στην εκπομπή Μελίσματα και μύθοι η Νεκταρία Καραντζή παρουσιάζει ύμνους και τραγούδια για την μεγάλη γιορτή της Παναγίας

Στις 15:10 ο Αρχιμανδρίτης Δημήτριος Καββαδίας μιλά για την ιστορία της Ιεράς Μονής της Θεοτόκου «Κυρά των Αγγέλων» στην Λευκίμμη της Κέρκυρας.

Στις 15:25 παρακολουθήστε το αφιέρωμα στον Καθεδρικό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αμαρουσίου. Ο Ναός θεμελιώθηκε πάνω σε ερείπια παλαιού βυζαντινού Ναού. Ο προϊστάμενος του ναού π. Χρήστος Μαρούδας μας ξεναγεί στο ναό και μας μιλά για την ιστορία του.

Στις 17:15 δείτε το αφιέρωμα στην Ιερά Μονή Μακρυμάλλης Παναγίας Θεοτόκου. Η Μονή βρίσκεται στην Εύβοια, σε υψόμετρο 290 μέτρων, βρέθηκε σε μεγάλη ακμή κατά τον 17ο – αρχές 18ου αιώνα και ήταν κάτοχος μεγάλης ακίνητης περιουσίας ενώ είχε και πολλά αφιερώματα και δωρεές. Το 1828, αναφέρεται ότι στη μονή βρίσκονταν 42 μοναχοί.

Στις 18:00 ξεκινούν τα τρία μέρη του αφιερώματος στο προσκύνημα στην Ιερά Μονή Κοιμήσεως Θεοτόκου Γηρομερίου. Ο Καθηγούμενος της Μονής π. Μεθόδιος μιλάει για την ιστορία και αγιολογία της.

Στις 19:10 μπορείτε να δείτε το αφιέρωμα στην Ιερά Μονή Παλαιοκαστρίτσας Κέρκυρας, η οποία χρονολογείται από τον 13ο αιώνα όταν, σύμφωνα με την παράδοση, στο σημείο που χτίστηκε το μοναστήρι βρέθηκε η εικόνα της Παναγίας. Εικόνες ανεκτίμητης αξίας της βυζαντινής και μεταβυζαντινής περιόδου κοσμούν το εσωτερικό της, ενώ δείγμα του πλούτου του μοναστηριού βρίσκουμε και στο μικρό μουσείο που λειτουργεί στο εσωτερικό του.

Στις 19:40 μην χάσετε το αφιέρωμα στο Ιστορικό Μοναστήρι της Παναγίας της Έλωνας, στην Αρκαδία. Κρυμμένη μέσα στους βράχους, στέκει αγέρωχη η σεβάσμια και ιστορική Μονή της Παναγίας της Έλωνας, αφιερωμένη στην Κοίμηση της Θεοτόκου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων