12/08/2022 12/08/2022 Τις ημέρες του Δεκαπενταύγουστου, στην τηλεόραση της Πεμπτουσίας, μπορείτε να παρακολουθήσετε εκπομπές και αφιερώματα σε ιερές εικόνες, εκκλησίες και μοναστήρια αφιερωμένα στην Παναγία μας. Σήμερα στις  18:15 μη χάσετε το αφιέρωμα στην Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αγάθωνος. Στην πλαγιά του όρους Οίτη, μέσα σε ένα υπέροχο φυσικό περιβάλλον, αρκετά κοντά στην Υπάτη, στο νομό...
12 Αυγούστου, 2022 - 12:02
Τελευταία ενημέρωση: 12/08/2022 - 12:03

Αφιερώματα για την Παναγία στην Pemptousia.TV σήμερα

Διαδώστε:
Αφιερώματα για την Παναγία στην Pemptousia.TV σήμερα

Τις ημέρες του Δεκαπενταύγουστου, στην τηλεόραση της Πεμπτουσίας, μπορείτε να παρακολουθήσετε εκπομπές και αφιερώματα σε ιερές εικόνες, εκκλησίες και μοναστήρια αφιερωμένα στην Παναγία μας. Σήμερα στις  18:15 μη χάσετε το αφιέρωμα στην Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αγάθωνος.

Στην πλαγιά του όρους Οίτη, μέσα σε ένα υπέροχο φυσικό περιβάλλον, αρκετά κοντά στην Υπάτη, στο νομό Φθιώτιδος  βρίσκεται η Ιερά Μονή Αγάθωνος που κατά την Επανάσταση του 1821 αποτέλεσε καταφύγιο των αγωνιστών. Σύμφωνα με την προφορική παράδοση το παλιό Μοναστήρι που ασκήτευσε ο Όσιος Αγάθωνας έπαθε καθίζηση και μυστηριωδώς η εικόνα της Παναγίας εξαφανίστηκε, για να βρεθεί σε μια σπηλιά, όπου δίπλα σε αυτήν, ο όσιος έκτισε το μοναστήρι τον 14ο με 15ο αιώνα.

Στις 19:10 παρακολουθήστε το οδοιπορικό στην Ιερά Μονή Σπηλιάς Αγράφων. Ο καθηγούμενος της Μονής, Αρχιμανδρίτης Νεκτάριος, μιλά για την ιστορία της και για τη θαυματουργή εικόνα της Παναγίας.

Και στις 19:30 δείτε την ιστορία της θαυματουργής εικόνας της Παναγίας Σουμελά. Ο Αρχιμανδρίτης Σεραφείμ, ιερατικός εφημέριος του Ιερού Προσκυνήματος Παναγίας Σουμελά μιλά για την ιστορία και την παράδοση της θαυματουργού εικόνας, ως την εναπόθεσή της, στο όρος Βέρμιο Βέροιας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων