29/12/2022 29/12/2022 Δυο έτη συμπληρώνονται σήμερα από την προς Κύριον εκδημία του μακαριστού Μητροπολίτου Καστοριάς κυρού Σεραφείμ. Τιμώντας τη μνήμη του μακαριστού Ιεράρχη η pemptousia.tv κάνει ένα αφιέρωμα με εκπομπές από το αρχείο της Πεμπτουσίας στις οποίες είχε μιλήσει ο Μητροπολίτης. Στις 12:10 και σε επανάληψη στις 20:10 την ομιλία του κατά το Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο στον Ιερό...
29 Δεκεμβρίου, 2022 - 10:52

Αφιερώματα στην Pemptousia TV για τα δύο χρόνια από την κοίμηση του Μητροπολίτη Καστορίας Σεραφείμ

Διαδώστε:
Αφιερώματα στην Pemptousia TV για τα δύο χρόνια από την κοίμηση του Μητροπολίτη Καστορίας Σεραφείμ

Δυο έτη συμπληρώνονται σήμερα από την προς Κύριον εκδημία του μακαριστού Μητροπολίτου Καστοριάς κυρού Σεραφείμ. Τιμώντας τη μνήμη του μακαριστού Ιεράρχη η pemptousia.tv κάνει ένα αφιέρωμα με εκπομπές από το αρχείο της Πεμπτουσίας στις οποίες είχε μιλήσει ο Μητροπολίτης.

Στις 12:10 και σε επανάληψη στις 20:10 την ομιλία του κατά το Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στην Καλαμαριά, στις 21 Ιανουαρίου 2020, κατά τους εορτασμούς της μνήμης του Αγίου Ευγενίου Τραπεζούντιου.

Στις 12:35 και σε επανάληψη στις 20:35 την συνέντευξη του μακαριστού κυρού Σεραφείμ στην Πεμπτουσία, με θέμα το ποιμαντικό έργο της Μητροπόλεώς του και τη θεραπευτική διακονία της Εκκλησίας.

Στις 14:55 και σε επανάληψη στις 22:55 την συνέχεια της συνέντευξης, όπου ο μακαριστός Μητροπολίτης Καστοριάς μιλά για τους τιμώμενους Νεομάρτυρες της Μητρόπολης Καστοριάς, οι οποίοι επισήμως αναγράφηκαν στο Αγιολόγιο της Ορθοδόξου Εκκλησίας από την Αγία και Ιερά Σύνοδο του Οικουμενικού Πατριαρχείου, υπό την προεδρεία του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου.

Καστορίας Σεραφείμ (1996-2020)

Ο Μητροπολίτης Καστορίας Σεραφείμ (κατά κόσμον Ιωάννης Παπακώστας) γεννήθηκε το 1959 στο Αγναντερό Καρδίτσης. Φοίτησε στη Ριζάρειο Σχολή Αθηνών και εν συνεχεία στην Ανωτέρα Εκκλησιαστική, από την οποία απεφοίτησε το 1983, και έπειτα σπούδασε την Ιερά Επιστήμη στη Θεολογική Σχολή Αθηνών, λαβών το πτυχίο το έτος 1987. Διάκονος χειροτονήθηκε το 1983 και Πρεσβύτερος το 1987.

Υπηρέτησε ως Διάκονος, Εφημέριος – Ιεροκήρυξ και Ιερατικός Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Κάτω Πατησίων, και εκεί ανέπτυξε πλούσια ποιμαντική δράση, κηρυγματικό και πνευματικό έργο και ιδιαίτερη ποιμαντική δραστηριότητα στον τομέα της νεότητας και της Ιεράς Εξομολογήσεως.

Παράλληλα υπηρέτησε ως Διευθυντής Νεότητος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και στην Ιερά Σύνοδο ως υπεύθυνος Πρωτοκόλλου αρχικώς και από του έτους 1990 ως Γραμματεάς αυτής έως της ημέρας της εις Επίσκοπον εκλογής του. Μητροπολίτης Καστοριάς χειροτονήθηκε την 5η Οκτωβρίου 1996.

Εξεδήμησε εις Κύριον την 29η Δεκεμβρίου 2020.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων