29/12/2023 29/12/2023 Τρία χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την προς Κύριον εκδημία του μακαριστού Μητροπολίτου Καστοριάς κυρού Σεραφείμ (1959 – 2020). Στο On Demand περιεχόμενο της pemptousia.tv παρακολουθήστε τα δυο μέρη της συνέντευξης του μακαριστού κυρού Σεραφείμ στην Πεμπτουσία. Στο πρώτο μέρος είχε μιλήσει  για το ποιμαντικό έργο της Μητροπόλεώς του και τη θεραπευτική διακονία της Εκκλησίας. Πατήστε στην εικόνα για...
29 Δεκεμβρίου, 2023 - 11:45
Τελευταία ενημέρωση: 29/12/2023 - 12:04

Αφιερώματα στην Pemptousia TV για τα τρία χρόνια από την κοίμηση του Μητροπολίτη Καστορίας Σεραφείμ

Διαδώστε:
Αφιερώματα στην Pemptousia TV για τα τρία χρόνια από την κοίμηση του Μητροπολίτη Καστορίας Σεραφείμ

Τρία χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την προς Κύριον εκδημία του μακαριστού Μητροπολίτου Καστοριάς κυρού Σεραφείμ (1959 – 2020). Στο On Demand περιεχόμενο της pemptousia.tv παρακολουθήστε τα δυο μέρη της συνέντευξης του μακαριστού κυρού Σεραφείμ στην Πεμπτουσία.

Στο πρώτο μέρος είχε μιλήσει  για το ποιμαντικό έργο της Μητροπόλεώς του και τη θεραπευτική διακονία της Εκκλησίας.

Πατήστε στην εικόνα για να μεταβείτε στο περιεχόμενο:

Στο 2ο μέρος είχε μιλήσει για τους τιμώμενους Νεομάρτυρες της Μητρόπολης Καστοριάς.

Πατήστε στην εικόνα για να μεταβείτε στο περιεχόμενο:

Καστορίας Σεραφείμ (1996-2020)

Ο Μητροπολίτης Καστορίας Σεραφείμ (κατά κόσμον Ιωάννης Παπακώστας) γεννήθηκε το 1959 στο Αγναντερό Καρδίτσης. Φοίτησε στη Ριζάρειο Σχολή Αθηνών και εν συνεχεία στην Ανωτέρα Εκκλησιαστική, από την οποία απεφοίτησε το 1983, και έπειτα σπούδασε την Ιερά Επιστήμη στη Θεολογική Σχολή Αθηνών, λαβών το πτυχίο το έτος 1987. Διάκονος χειροτονήθηκε το 1983 και Πρεσβύτερος το 1987.

Υπηρέτησε ως Διάκονος, Εφημέριος – Ιεροκήρυξ και Ιερατικός Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Κάτω Πατησίων, και εκεί ανέπτυξε πλούσια ποιμαντική δράση, κηρυγματικό και πνευματικό έργο και ιδιαίτερη ποιμαντική δραστηριότητα στον τομέα της νεότητας και της Ιεράς Εξομολογήσεως.

Παράλληλα υπηρέτησε ως Διευθυντής Νεότητος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και στην Ιερά Σύνοδο ως υπεύθυνος Πρωτοκόλλου αρχικώς και από του έτους 1990 ως Γραμματεάς αυτής έως της ημέρας της εις Επίσκοπον εκλογής του. Μητροπολίτης Καστοριάς χειροτονήθηκε την 5η Οκτωβρίου 1996.

Εξεδήμησε εις Κύριον την 29η Δεκεμβρίου 2020.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων