12/12/2023 12/12/2023 Σήμερα η Εκκλησία μας τιμά την μνήμη του Αγίου Σπυρίδωνος του Θαυματουργού, Επισκόπου Τριμυθούντος Κύπρου. Ο Ιερός Προσκυνηματικός ναός του Αγίου Σπυρίδωνα στην Κέρκυρα Ο Άγιος Σπυρίδωνας, πολιούχος της Κέρκυρας είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με την ιστορία του νησιού και ταυτόσημος με τους Κερκυραίους – οι οποίοι τον μνημονεύουν καθημερινά. Στο Ναό του Αγίου Σπυρίδωνα θησαυρίζεται...
12 Δεκεμβρίου, 2023 - 9:18
Τελευταία ενημέρωση: 12/12/2023 - 9:33

Αφιερώματα στην Pemptousia TV για τον Άγιο Σπυρίδωνα

Διαδώστε:
Αφιερώματα στην Pemptousia TV για τον Άγιο Σπυρίδωνα

Σήμερα η Εκκλησία μας τιμά την μνήμη του Αγίου Σπυρίδωνος του Θαυματουργού, Επισκόπου Τριμυθούντος Κύπρου.

Ο Ιερός Προσκυνηματικός ναός του Αγίου Σπυρίδωνα στην Κέρκυρα

Ο Άγιος Σπυρίδωνας, πολιούχος της Κέρκυρας είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με την ιστορία του νησιού και ταυτόσημος με τους Κερκυραίους – οι οποίοι τον μνημονεύουν καθημερινά. Στο Ναό του Αγίου Σπυρίδωνα θησαυρίζεται το ιερό σκήνωμα του Αγίου. Παρακολουθήστε ένα αφιέρωμα της pemptousia.tv για τον Ιερό Προσκυνηματικό ναό του Αγίου Σπυρίδωνα στην Κέρκυρα. Ο Προϊστάμενος του Ιερού Προσκυνήματος, Πρωτοπρεσβύτερος π. Γεώργιος Βλάχος, μιλά στον Νικόλαο Ζαΐμη για την ιστορία του ναού και το ιερό σκήνωμα του Αγίου.

Πατήστε στις εικόνες για να μεταβείτε στο περιεχόμενο: 

Το θαύμα του Αγίου Σπυρίδωνα που διέσωσε την Ευρώπη

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας κ. Νεκτάριος μιλάει για το θαύμα του Αγίου Σπυρίδωνα και τη διάσωση της Κέρκυρας από την Οθωμανική κατάκτηση, η μνήμη του οποίου τιμάται την 11η Αυγούστου κάθε έτους, με ιερές ακολουθίες και λιτάνευση του ιερού σκηνώματος στους δρόμους και τα στενά της Κέρκυρας.

Ο Ιερός Ναός Αγίου Σπυρίδωνα Πειραιά

Ο αρχαιότερος ναός στο Πειραιά είναι αφιερωμένος στον πολιούχο του Πειραιά, τον Άγιο Σπυρίδωνα. Ο Ναός έχει χτιστεί στα θεμέλια του παλαιού ναού της Μονής του Αγίου Σπυρίδωνος που είχε ανεγερθεί τον 11ο αιώνα. Για την ιστορία του πολιούχου του Πειραιά, μιλούν στον δημοσιογράφο Δημήτρη Στρουμπάκο ο π. Βασίλειος Πόπης προϊστάμενος του Ιερού Ναού καθώς και ο π. Βασίλειος Σιγάλας, εφημέριος του Ναού. H Εικόνα του Αγίου Σπυρίδωνος, στον Ναό διασώθηκε, ως εκ θαύματος, από μεγάλη πυρκαγιά το 2002, μας λέει ο π. Βασίλειος. Πολλές είναι και οι μαρτυρίες των πιστών, για τις θαυμαστές εμφανίσεις του Αγίου, όπως τονίζει χαρακτηριστικά.

Το κεραμίδι και το φίδι ενός αγίου

Συναντώντας έναν Άγιο, ο άνθρωπος συναντά τον ίδιο τον Θεό, γιατί ο Θεός κατοικεί μέσα στην ψυχή και στον τρόπο του Αγίου, είπε στην ομιλία του για τον Άγιο Σπυρίδωνα, με θέμα «Το κεραμίδι και το φίδι ενός αγίου», ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Σπυρίδων Βασιλάκος, κληρικός της Ιεράς Μητροπόλεως Θηβών και Λεβαδείας, & διευθ. του Ραδιοφωνικού Σταθμού «Βοιωτική Εκκλησία». Η ομιλία πραγματοποιήθηκε, στον Ι.Ν. Ευαγγελιστρίας Πειραιώς, στο πλαίσιο του προγράμματος «ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει…».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων