17/01/2024 17/01/2024 Σήμερα, η Εκκλησία τιμά τη μνήμη του Αγίου Αντωνίου του Μέγα, ο οποίος κοιμήθηκε οσιακά το 356 μ.Χ, σε ηλικία 105 ετών. Επίσης τιμάται και η μνήμη του Οσίου Αντωνίου του νέου και Θαυματουργού, ο οποίος έζησε κατά τον 9ο μ.Χ. αιώνα και τα Ιερά Λείψανα του Αγίου θησαυρίζονται στον ομώνυμο Ναό Βεροίας. Στο On...
17 Ιανουαρίου, 2024 - 12:15
Τελευταία ενημέρωση: 17/01/2024 - 11:41

Αφιερώματα στην Pemptousia TV για τον Μέγα Αντώνιο και τον Άγιο Αντώνιο τον Νέο

Διαδώστε:
Αφιερώματα στην Pemptousia TV για τον Μέγα Αντώνιο και τον Άγιο Αντώνιο τον Νέο

Σήμερα, η Εκκλησία τιμά τη μνήμη του Αγίου Αντωνίου του Μέγα, ο οποίος κοιμήθηκε οσιακά το 356 μ.Χ, σε ηλικία 105 ετών. Επίσης τιμάται και η μνήμη του Οσίου Αντωνίου του νέου και Θαυματουργού, ο οποίος έζησε κατά τον 9ο μ.Χ. αιώνα και τα Ιερά Λείψανα του Αγίου θησαυρίζονται στον ομώνυμο Ναό Βεροίας.

Στο On Demand περιεχόμενο της τηλεόρασης της Πεμπτουσίας παρακολουθήστε αφιερώματα και στους δυο Αγίους.

Ιερός Ναός Αγίων Αντωνίου και Ανδρέου Κέρκυρας

Πλησιάζοντας κανείς το νησί των Φαιάκων, την χιλιοτραγουδισμένη Κέρκυρα, εκείνο που ξεχωρίζει είναι τα ψηλά, επιβλητικά καμπαναριά των 200 και πλέον εκκλησιών της πόλης. Ο ναός των Αγίων Αντωνίου και Ανδρέου είναι ο αρχαιότερος ναός του νησιού. Βρίσκεται κοντά στο παλιό λιμάνι μπροστά στην ομώνυμη μικρή πλατεία.

Οι εικόνες του Τιμίου Προδρόμου και του Αγίου Αντωνίου μέσα από τον χρωστήρα του Φώτη Κόντογλου

Ομιλία του πρωτοπρεσβυτέρου π. Σταμάτη Σκλήρη, αγιογράφου, με θέμα: «Οι εικόνες του Τιμίου Προδρόμου και του Αγίου Αντωνίου μέσα από το χρωστήρα του Φώτη Κόντογλου», η οποία πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Αντωνίου το Σάββατο 13 Ιανουαρίου 2018.

Πατήστε ΕΔΩ για να μεταβείτε στο περιεχόμενο 

«Πανηγυρίζουμε άπαντες με χαρά και πνευματική αγαλλίαση τη μνήμη του Αγίου Αντωνίου του Νέου»

Ομιλία του Μητροπολίτη Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλοχίου κατά την πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία επί τη εορτή του Αγίου Αντωνίου του Νέου Πολιούχου της πόλεως της Βεροίας, στον Ιερό Ναό του Αγίου Αντωνίου του Νέου, στις 17 Ιανουαρίου 2020.

Πατήστε ΕΔΩ για μεταβείτε στο περιεχόμενο 

«Είθε με τις πρεσβείες του Αγίου Αντωνίου του Νέου να βρεθούμε και εμείς στη Βασιλεία των Ουρανών»

Ομιλία του Μητροπολίτου Άρτης κ. Καλλινίκου κατά τον πολυαρχιερατικό Μέγα Εσπερινό επί τη εορτή του Αγίου Αντωνίου του Νέου Πολιούχου της πόλεως της Βεροίας στον Ιερό Ναό του Αγίου Αντωνίου του Νέου στη Βέροια, την Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2020.

Πατήστε ΕΔΩ για μεταβείτε στο περιεχόμενο 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων