04/12/2023 04/12/2023 Σήμερα, η Εκκλησία μας τιμά τη μνήμη της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Βαρβάρας, πολιούχου της Δράμας του Ρεθύμνου, καθώς επίσης και του Πυροβολικού. Στην τηλεόραση της Πεμπτουσίας παρακολουθήστε το αφιέρωμα στην Ιερά Μονή Αγίας Βαρβάρας Ρουσάνου. Σαν να αιωρείται μέσα στο μεγαλείο του Μετεωρίτικου τοπίου, ανάμεσα στις Μονές Βαρλαάμ και Αγίας Τριάδας, βρίσκεται η Ιερά Μονή της...
04 Δεκεμβρίου, 2023 - 11:46
Τελευταία ενημέρωση: 04/12/2023 - 11:49

Αφιερώματα της Pemptousia TV στην Αγία Βαρβάρα

Διαδώστε:
Αφιερώματα της Pemptousia TV στην Αγία Βαρβάρα

Σήμερα, η Εκκλησία μας τιμά τη μνήμη της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Βαρβάρας, πολιούχου της Δράμας του Ρεθύμνου, καθώς επίσης και του Πυροβολικού.

Στην τηλεόραση της Πεμπτουσίας παρακολουθήστε το αφιέρωμα στην Ιερά Μονή Αγίας Βαρβάρας Ρουσάνου. Σαν να αιωρείται μέσα στο μεγαλείο του Μετεωρίτικου τοπίου, ανάμεσα στις Μονές Βαρλαάμ και Αγίας Τριάδας, βρίσκεται η Ιερά Μονή της Αγίας Βαρβάρας Ρουσάνου. Μέσα στην υποβλητική σιωπή και την μυστηριακή γαλήνη των προσευχών από τις Μοναχές, στο Μοναστήρι δοξολογείται εδώ και αιώνες το όνομα του Τριαδικού μας Θεού.

Πατήστε στις εικόνες για να δείτε τα βίντεο: 

Επίσης, μπορείτε να δείτε το αφιέρωμα στον Ιερό Ναό της Αγίας Βαρβάρας Αναβύσσου, που βρίσκεται στον Λόφο Αρετσού, σε πανοραμικό σημείο, 200 μέτρα από την Ανάβυσσο. Το 1950 οι πρόσφυγες από την Μικρά Ασία ανοικοδόμησαν τον ναό, αφού ήδη υπήρχε παλαιότερη Εκκλησία, η οποία ήταν μισογκρεμισμένη. Ο π. Παύλος Πατσιαούρας, εφημέριος του Ι.Ν. των Αγίων Θεοδώρων Αναβύσσου, μιλάει στον δημοσιογράφο Δημήτρη Στρουμπάκο για το Εκκλησάκι της Αγίας Βαρβάρας.

Στην εκπομπή Αγιολογία και ζωή ο Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων μιλάει για τον βίο τα Αγίας Βαρβάρας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων