01/06/2023 01/06/2023 Παρακολουθήστε μοναδικές εικόνες από τους ευλογημένους χώρους, όπου περπάτησε και αφιέρωσε την ζωή του ο Αγιος Νεκτάριος σήμερα στο πρόγραμμα της pemptousia.tv στις 12.20 και σε επανάληψη στις 20.20. Η Γερόντισσα Τιμοθέη, Καθηγουμένη του Ιερού Ησυχαστηρίου, μας ξεναγεί στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος όπου και φυλάσσονται η Αγία Κάρα και τα Λείψανα του Αγίου...
01 Ιουνίου, 2023 - 11:15
Τελευταία ενημέρωση: 01/06/2023 - 11:22

Αίγινα: Οδοιπορικό στo Ησυχαστήριο της Αγίας Τριάδας του Αγίου Νεκταρίου σήμερα στην pemptousia.tv

Διαδώστε:
Αίγινα: Οδοιπορικό στo Ησυχαστήριο της Αγίας Τριάδας του Αγίου Νεκταρίου σήμερα στην pemptousia.tv

Παρακολουθήστε μοναδικές εικόνες από τους ευλογημένους χώρους, όπου περπάτησε και αφιέρωσε την ζωή του ο Αγιος Νεκτάριος σήμερα στο πρόγραμμα της pemptousia.tv στις 12.20 και σε επανάληψη στις 20.20.

Η Γερόντισσα Τιμοθέη, Καθηγουμένη του Ιερού Ησυχαστηρίου, μας ξεναγεί στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος όπου και φυλάσσονται η Αγία Κάρα και τα Λείψανα του Αγίου Νεκταρίου, στον Τάφο του, στο κελάκι του όπου και έχουν τοποθετηθεί προσωπικά αντικείμενα καθώς και τα Αμφιά του.

Η Ιερά Μονή της Αγίας Τριάδας

Ο μικρός σε μέγεθος ναός είναι Βυζαντινού ρυθμού και δίπλα σε αυτόν υπάρχει μια εκκλησία αφιερωμένη στον Άγιο Νεκτάριο. Εκεί υπάρχουν οι θήκες με την Αγία Κάρα και τα λείψανα του αγίου.

Δεξιότερα ο προσκυνητής θα δει έναν μεγάλο πεύκο. Αυτόν τον έχει φυτέψει ο ίδιος ο Άγιος Νεκτάριος και στη σκιά του υπάρχει εκκλησάκι μέσα στο οποίο προστατεύεται ο τάφος του Αγίου.

Ο Άγιος “κοιμήθηκε” στις 9 Νοεμβρίου του 1920.Το σώμα του Αγίου έμεινε ακέραιο για 21 χρόνια. Οι μοναχές άλλαζαν ράσα και με αυτά έφτιαχναν φυλακτά. Η ανακομιδή των λειψάνων έγινε στις 3 Σεπτεμβρίου του 1963.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων