29/09/2021 30/09/2021 Μέσα από το δημοτικό τραγούδι και το βυζαντινό τροπάρι αποτυπώνεται ακραιφνής και ακίβδηλος ο Εθνικός χαρακτήρας των Ελλήνων. Στο Ορατόριο που συνέθεσε ο Χοράρχης της Βυζαντινής Χορωδίας Αθηνών κ. Γεώργιος Χατζηχρόνογλου παρουσιάζονται οι απελευθερωτικές κινήσεις των Ελλήνων προεπαναστατικά για να διατηρηθεί η Εθνική Ταυτότητα και η αναφορά στην έκρηξη της Επανάστασης τον Μάρτιο του 1821...
29 Σεπτεμβρίου, 2021 - 20:53
Τελευταία ενημέρωση: 30/09/2021 - 10:35

«Ακόμα τούτ’ την άνοιξη» – Ορατόριο για το 1821

Διαδώστε:
«Ακόμα τούτ’ την άνοιξη» – Ορατόριο για το 1821

Μέσα από το δημοτικό τραγούδι και το βυζαντινό τροπάρι αποτυπώνεται ακραιφνής και ακίβδηλος ο Εθνικός χαρακτήρας των Ελλήνων.

Στο Ορατόριο που συνέθεσε ο Χοράρχης της Βυζαντινής Χορωδίας Αθηνών κ. Γεώργιος Χατζηχρόνογλου παρουσιάζονται οι απελευθερωτικές κινήσεις των Ελλήνων προεπαναστατικά για να διατηρηθεί η Εθνική Ταυτότητα και η αναφορά στην έκρηξη της Επανάστασης τον Μάρτιο του 1821 μέχρι και την δημιουργία του Νεοελληνικού Κράτους με κυβερνήτη τον Ιωάννη Καποδίστρια.

 

Είχατε την δυνατότητα να παρακολουθήσετε ζωντανά την εκδήλωση μέσα από την τηλεόραση της PEMPTOUSIA TV (www.pemptousia.tv) την Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2021.

 

Συμμετείχαν:

ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΑΘΗΝΩΝ

Διεύθυνση Χορωδίας ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΧΑΤΖΗΧΡΟΝΟΓΛΟΥ, Πρωτοψάλτης Καθεδρικού Ι. Ν. Φανερωμένης Χολαργού, Άρχων Υμνωδός της Μ.τ.Χ.Ε.
Το παραδοσιακό συγκρότημα του ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΤΣΙΚΑ

Αφήγηση

Φωτεινή Φιλοσόφου, ηθοποιός

Φίλιππος Τακόπουλος, εκπαιδευτικός

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων