20/10/2022 20/10/2022 Για την εικόνα της Παναγίας Σουμελά η οποία από την Τρίτη το απόγευμα βρίσκεται στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Αμπελοκήπων μίλησε στην Pemptousia TV και τον δημοσιογράφο Δημήτρη Στρουμπάκο ο Προϊστάμενος του Ιερού Ναού, Αρχιμανδρίτης π. Πλάτων Βακαλάκης, τονίζοντας ότι η έλευση της για να συνεορτάσει με τον πολιούχο της ενορίας δεν είναι τυχαία. ...
20 Οκτωβρίου, 2022 - 13:11

Αρχιμανδρίτης Πλάτων Βακαλάκης: “Η Παναγία ως μάνα μας ακούει και μας βοηθάει όλους'”

Διαδώστε:
Αρχιμανδρίτης Πλάτων Βακαλάκης: “Η Παναγία ως μάνα μας ακούει και μας βοηθάει όλους'”

Για την εικόνα της Παναγίας Σουμελά η οποία από την Τρίτη το απόγευμα βρίσκεται στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Αμπελοκήπων μίλησε στην Pemptousia TV και τον δημοσιογράφο Δημήτρη Στρουμπάκο ο Προϊστάμενος του Ιερού Ναού, Αρχιμανδρίτης π. Πλάτων Βακαλάκης, τονίζοντας ότι η έλευση της για να συνεορτάσει με τον πολιούχο της ενορίας δεν είναι τυχαία.

Κάμερα: Ανδρέας Χαλκιόπουλος

Μοντάζ: Κωνσταντίνος Καμινάρης

“Η Εικόνα της Παναγίας Σουμελά είναι έργο του Αποστόλου Λουκά και ήρθε στον Ιερό Ναό μας την ημέρα της Εορτής του Αγίου και δεν είναι τυχαίο… Η Παναγία ως μάνα μας ακούει και μας βοηθάει όλους'”, αναφέρει ο π. Πλάτων.

Ο προϊστάμενος μιας εκ των ενοριών που βρίσκονται στην καρδιά της Αθήνας υπογραμμίζει ότι ο κόσμος έχει μεγάλη ανάγκη σήμερα από ένα πνευματικό αποκούμπι όπως είναι η θαυματουργός εικόνα της Παναγίας μας. “Είναι πονεμένος, έρχεται να προσκυνήσει την Χάρη της Παναγίας Σουμελά, ώστε να βοηθήσει για την θεραπεία των ψυχών και των σωμάτων”.

Ζούμε δύσκολα χρόνια δοκιμασίας. Η Υπέρμαχος Στρατηγός και Βασίλισσα των Ουρανών εύχομαι να γίνει βάλσαμο στις ψυχές των ανθρώπων”, προσθέτει.

Η Εικόνα της Παναγίας Σουμελά για πρώτη φορά θα λιτανευθεί πάνω σε στρατιωτικό όχημα, στις 26 Οκτωβρίου που γιορτάζει ο Ναός του Αγίου Δημητρίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι καθ’ όλη τη διάρκεια της συνέντευξης πλήθος πιστών περίμενε στην ουρά για να προσκυνήσει την εικόνα της Παναγίας Σουμελά. Ολόκληρη συνέντευξη θα προβληθεί σύντομα στην ψηφιακή τηλεόραση της Pemptousia TV. 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων