01/02/2022 01/02/2022 Δείτε σήμερα στην ψηφιακή πλατφόρμα της Pemptousia TV: Στις 11:30 και σε επανάληψη στις 19:35 την εκπομπή “Μες στο μουσείο – Πολεμικό Μουσείο – Συλλογή Σαρόγλου”  Η Συλλογή Σαρόγλου, στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών, περιλαμβάνει όπλα διαφόρων ιστορικών περιόδων και πολιτισμών, πολλά από αυτά αποτελούν σπάνια δείγματα υψηλής τέχνης. Ο Πέτρος Σάρογλος (1864-1920) ήταν αξιωματικός του...
01 Φεβρουαρίου, 2022 - 10:05
Τελευταία ενημέρωση: 01/02/2022 - 10:04

Δείτε σήμερα εκπομπές και αφιερώματα στην Pemptousia.TV

Διαδώστε:
Δείτε σήμερα εκπομπές και αφιερώματα στην Pemptousia.TV

Δείτε σήμερα στην ψηφιακή πλατφόρμα της Pemptousia TV:

Στις 11:30 και σε επανάληψη στις 19:35 την εκπομπή “Μες στο μουσείο – Πολεμικό Μουσείο – Συλλογή Σαρόγλου” 

Η Συλλογή Σαρόγλου, στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών, περιλαμβάνει όπλα διαφόρων ιστορικών περιόδων και πολιτισμών, πολλά από αυτά αποτελούν σπάνια δείγματα υψηλής τέχνης. Ο Πέτρος Σάρογλος (1864-1920) ήταν αξιωματικός του Ελληνικού Στρατού, ταξίδεψε σε πολλές χώρες του κόσμου και έδωσε μεγάλα χρηματικά ποσά για να αγοράσει τα όπλα αυτά. Ο Ανθυπολοχαγός Φροντιστής Πεζικού, ιστορικός στο Πολεμικό Μουσείο Θεοφάνης Βλάχος, μας ξεναγεί στην μοναδική αυτή συλλογή.

Στις 16:05 Αφιέρωμα – Το Ιερό Λείψανο του Αγίου Βασιλείου του Ομολογητού

Ο Αρχιμανδρίτης Ειρηναίος Βογιατζής, Προϊστάμενος του Ιερού Προσκυνηματικού και Καθεδρικού Ναού της του Θεού Σοφίας Θεσσαλονίκης και ο Πρωτοψάλτης Στυλιανός Ζαχαρίου, μας μιλούν για την ιστορία του Ναού και για τα Iερά Λείψανα του Αγίου Βασιλείου του Ομολογητού, Επισκόπου Θεσσαλονίκης, τα οποία βρίσκονται στο παρεκκλήσι που είναι αφιερωμένο στην μνήμη του Αγίου και βρίσκεται εντός του Ναού.

Στις 16:45 Θυρανοίξια Παναγίας Αργατάρας στην Ίμβρο

Με κατάνυξη τελέστηκαν τα θυρανοίξια στο εξωκκλήσι της Παναγίας Αργατάρας στον Κάρδαμο της Ίμβρου, παρουσία του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου, στις 12/10/2015. Τη Θεία Λειτουργία και την τελετή των θυρανοιξίων τέλεσε ο Σεβ. Μητροπολίτης Ίμβρου και Τενέδου κ. Κύριλλος, συλλειτουργούντος του Ιερομονάχου Ευδοκίμου του Βατοπαιδινού. Ο Παναγιώτατος, συγκινημένος που βρέθηκε στην γενέτειρα του και στο ιστορικό αυτό εκκλησάκι, κάλεσε τους πιστούς να ψάλουν το “Φως Ιλαρόν”.

Στις 22:00 Ο μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Σεραφείμ όπως τον έζησα 

Ο προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγίας Ειρήνης Αιόλου, πρωτοπρεσβύτερος π. Θωμάς Χρυσικός, περιγράφει συγκινημένος εμπειρίες που έζησε κοντά στον αείμνηστο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών κυρό Σεραφείμ, ως αρχιδιάκονος του.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων