10/02/2022 10/02/2022 Σήμερα η Εκκλησία μας τιμά τη μνήμη του Αγίου Χαραλάμπους και η τηλεόραση της Πεμπτουσίας παρουσιάζει στις 18.05, στην εκπομπή «Μοναστήρια της Ορθοδοξίας», ένα αφιέρωμα στον Άγιο Χαράλαμπο Πρεβέζης, ο οποίος «κρύβει» ένα μεγάλο θησαυρό, το μοναδικό ξυλόγλυπτο τέμπλο από καρυδιά και φύλλα χρυσού, που φτιάχτηκε το 1827. Είναι ανεκτίμητης αξίας και φέρει σκαλιστές εικόνες...
10 Φεβρουαρίου, 2022 - 10:56
Τελευταία ενημέρωση: 10/02/2022 - 18:09

Δείτε σήμερα στην Pemptousia TV

Διαδώστε:
Δείτε σήμερα στην Pemptousia TV

Σήμερα η Εκκλησία μας τιμά τη μνήμη του Αγίου Χαραλάμπους και η τηλεόραση της Πεμπτουσίας παρουσιάζει στις 18.05, στην εκπομπή «Μοναστήρια της Ορθοδοξίας», ένα αφιέρωμα στον Άγιο Χαράλαμπο Πρεβέζης, ο οποίος «κρύβει» ένα μεγάλο θησαυρό, το μοναδικό ξυλόγλυπτο τέμπλο από καρυδιά και φύλλα χρυσού, που φτιάχτηκε το 1827. Είναι ανεκτίμητης αξίας και φέρει σκαλιστές εικόνες και παραστάσεις από την Αγία Γραφή.

Στον «Καρδιακό Λόγο», με βάση την Ευαγγελική Περικοπή της Κυριακής Τελώνου και Φαρισαίου που ακολουθεί, ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Λεμεσού κ. Αθανάσιος, θα μας βοηθήσει να εξερευνήσουμε δρόμους προς το εσωτερικό του καθενός από εμάς, το κέντρο της προσωπικότητας μας και τα ίχνη της παρουσίας του Κυρίου μέσα μας. Συντονίζει ο Νικόλαος Γκουράρος. (12.00 μ.μ. & 20.10 μ.μ.).

Σαν σήμερα στις 10/2/1910 γεννήθηκε η Σοφία Βέμπο και με την ευκαιρία οι τηλεθεατές μας θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μια πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη του Οικονομολόγου, Συγγραφέα και Ηθοποιού Βασίλη Τραϊφόρου, ανιψιού του Μίμη Τραϊφόρου, ο οποίος μιλά για την κοινή ζωή του θείου του με τη Σοφία Βέμπο αλλά και την προσφορά του ζευγαριού στο θέατρο, το τραγούδι και την πατρίδα.(12.30 μ.μ. & 18.20 μ.μ.).

 

Έχουμε, επίσης, συνέντευξη της Σοφίας Μάνου που πρόσφατα κυκλοφόρησε το άλμπουμ παραγωγής του Ινστιτούτου Άγιος Μάξιμος ο Γραικός, με τίτλο «Σοφία Βέμπο – Η φωνή που νίκησε το φασισμό», να μιλά για τα 12 μοναδικά τραγούδια που ερμηνεύει μαζί με 350 παιδιά, ανταποκρινόμενη με σεβασμό στο μεγαλείο ερμηνείας της αξέχαστης Σοφίας Βέμπο (11.00 π.μ. & 19.05 μ.μ.).

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων