21/12/2022 21/12/2022 Στην σημερινή εκπομπή Καλλιτεχνήματα, καλεσμένη είναι η μουσικοπαιδαγωγός και καθηγήτρια πιάνου Μαρία Μιχαλοπούλου, η οποία μιλάει για το βιβλίο της «Χριστούγεννα με τα μαγικά χεράκια» και μας παρουσιάζει μικρούς της μαθητές. Η εκπομπή φιλοξενείται στο Ωδείο Νίκος Σκαλκώτας, στα Άνω Πατήσια. Δείτε την εκπομπή στις 23:00 στην τηλεόραση της Πεμπτουσίας. Λίγα λόγια για το βιβλίο...
21 Δεκεμβρίου, 2022 - 21:46
Τελευταία ενημέρωση: 21/12/2022 - 21:54

Δείτε σήμερα την μουσικοπαιδαγωγό Μαρία Μιχαλοπούλου στην εκπομπή Καλλιτεχνήματα

Διαδώστε:
Δείτε σήμερα την μουσικοπαιδαγωγό Μαρία Μιχαλοπούλου στην εκπομπή Καλλιτεχνήματα

Στην σημερινή εκπομπή Καλλιτεχνήματα, καλεσμένη είναι η μουσικοπαιδαγωγός και καθηγήτρια πιάνου Μαρία Μιχαλοπούλου, η οποία μιλάει για το βιβλίο της «Χριστούγεννα με τα μαγικά χεράκια» και μας παρουσιάζει μικρούς της μαθητές.

Η εκπομπή φιλοξενείται στο Ωδείο Νίκος Σκαλκώτας, στα Άνω Πατήσια.

Δείτε την εκπομπή στις 23:00 στην τηλεόραση της Πεμπτουσίας.

Λίγα λόγια για το βιβλίο πιάνου Μαγικά Χεράκια:

Τα Μαγικά Χεράκια είναι μια πρωτότυπη, γεμάτη χρώμα μέθοδος πιάνου, γρήγορη, αποτελεσματική και ευχάριστη, για μαθητές προσχολικής ηλικίας και άνω.

​Έχει πάρα πολλά γνωστά και αγαπημένα παιδικά τραγούδια, με σκοπό να δώσει κίνητρο για μάθηση. Κατά την Ρώσικη Σχολή του πιάνου, οι γνωστές μελωδίες είναι το κλειδί για τη γρήγορη πρόοδο και την καλλιέργεια της μουσικότητας στους νέους μαθητές.

Χωρίζεται σε δύο μέρη, με μαύρα και άσπρα πλήκτρα.

Τα τραγούδια στα μαύρα πλήκτρα παίζονται πανεύκολα! Χάρη στα δύο χρώματα που ξεχωρίζουν δεξί και αριστερό χέρι, τα τραγούδια στα μαύρα πλήκτρα διδάσκουν με αμεσότητα:

α) τη μουσική ανάγνωση χωρίς πεντάγραμμο (pre-staff reading)

β) την εμπέδωση των αριθμών των δακτύλων

γ) την κατάκτηση των βασικών αξιών των φθόγγων

δ) την τοποθέτηση του χεριού, καθώς το μαύρο πλήκτρο λειτουργεί για το χέρι σαν μία δοκός ισορροπίας.

​Στο δεύτερο μέρος, στα τραγούδια στα άσπρα πλήκτρα, ο μαθητής έρχεται για πρώτη φορά σε επαφή με το πεντάγραμμο, όπου τα δύο χρώματα των χεριών μεταφέρονται και στα δύο πεντάγραμμα.

Δεν υπάρχουν πουθενά οι λέξεις “δεξί” και “αριστερό” χέρι, γιατί απλώς δεν είναι απαραίτητες – κανένας μαθητής δεν μπερδεύεται στα Μαγικά Χεράκια σχετικά με ποιο χέρι παίζει τι!

Περισσότερα για τα βιβλία της κ. Παπαδάτου ΕΔΩ

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων