14/08/2022 14/08/2022 Στις 19:10 στην τηλεόραση της Πεμπτουσίας και στην εκπομπή Μοναστήρια της Ορθοδοξίας παρακολουθήστε σήμερα το αφιέρωμα στην Ιερά Μονή Παναγίας Βαρνάκοβας, αφιερωμένη στην Κοίμηση της Θεοτόκου. Ένα από τα ιστορικότερα μοναστήρια της Ελλάδας. Ιδρύθηκε το 1077, από τον Όσιο Αρσένιο τον Βαρνακοβίτη και γρήγορα ανεδείχθη σε θρησκευτικό κέντρο μεγάλης ακτινοβολίας, θέση που διατηρεί μέχρι και...
14 Αυγούστου, 2022 - 18:00
Τελευταία ενημέρωση: 14/08/2022 - 18:04

Δείτε στην Pemptousia TV το αφιέρωμα στην Ι. Μονή Παναγίας Βαρνάκοβας

Διαδώστε:
Δείτε στην Pemptousia TV το αφιέρωμα στην Ι. Μονή Παναγίας Βαρνάκοβας

Στις 19:10 στην τηλεόραση της Πεμπτουσίας και στην εκπομπή Μοναστήρια της Ορθοδοξίας παρακολουθήστε σήμερα το αφιέρωμα στην Ιερά Μονή Παναγίας Βαρνάκοβας, αφιερωμένη στην Κοίμηση της Θεοτόκου. Ένα από τα ιστορικότερα μοναστήρια της Ελλάδας.

Ιδρύθηκε το 1077, από τον Όσιο Αρσένιο τον Βαρνακοβίτη και γρήγορα ανεδείχθη σε θρησκευτικό κέντρο μεγάλης ακτινοβολίας, θέση που διατηρεί μέχρι και σήμερα, αποκαλούμενη «η Αγία Λαύρα της Ρούμελης».

Κορυφαίο κειμήλιο του μοναστηριού υπήρξε η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας Βαρνάκοβας που έφερε εμφανές ράγισμα κατά μήκος του προσώπου της Θεοτόκου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων