06/03/2024 06/03/2024 Με θέμα «Εκκλησία και Ομοφυλοφιλία» ο Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ μιλάει στην εκπομπή «Πρόσβαση» και τον ιερομόναχο π. Γεννάδιο Μανώλη. Ο Σεβασμιώτατος, μεταξύ άλλων, αναφέρει ότι το μεγάλο έγκλημα είναι ότι θεσμοθετείται το κακό και προσθέτει: «Η Εκκλησία επειδή θέλει την ακεραιότητα του ανθρώπου δεν μπορεί να συμπλεύσει με τέτοιες τραγωδίες… Η ομοφυλοφιλία δεν είναι εκδήλωση...
06 Μαρτίου, 2024 - 12:54
Τελευταία ενημέρωση: 06/03/2024 - 13:10

«Εκκλησία και Ομοφυλοφιλία»: Ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ στην εκπομπή “Πρόσβαση”

Διαδώστε:
«Εκκλησία και Ομοφυλοφιλία»: Ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ στην εκπομπή “Πρόσβαση”

Με θέμα «Εκκλησία και Ομοφυλοφιλία» ο Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ μιλάει στην εκπομπή «Πρόσβαση» και τον ιερομόναχο π. Γεννάδιο Μανώλη.

Ο Σεβασμιώτατος, μεταξύ άλλων, αναφέρει ότι το μεγάλο έγκλημα είναι ότι θεσμοθετείται το κακό και προσθέτει: «Η Εκκλησία επειδή θέλει την ακεραιότητα του ανθρώπου δεν μπορεί να συμπλεύσει με τέτοιες τραγωδίες… Η ομοφυλοφιλία δεν είναι εκδήλωση αγάπης, είναι εκδήλωση πάθους, εμπαθείας δηλαδή, η οποία οδηγεί την έλξη σε λανθασμένο τρόπο και χώρο».

«Στην Εκκλησία δεν έχουμε προσωπικό λόγο, δεν αυτοπροσδιοριζόμεθα, δεν υπάρχει η λεγόμενη αυτοαναφορικότητα. Στην Εκκλησία καλούμεθα να αποβούμε εύχρηστα ηχεία του πνεύματος. Για αυτό και ο Κύριος μας, είπε ότι όταν βρεθείτε σε οποιαδήποτε δύσκολη κατάσταση μην προμελετάτε τι θα πείτε, εγώ θα δώσω στόμα και σοφία και λόγο, εγώ θα δώσω το Πνεύμα το Άγιο να σας φωτίσει και να αρθρώσετε αυτό που ο Θεός διαχρονικά εξαγγέλλει στον άνθρωπο για την αποθέωση του, γιατί αυτό είναι ο σκοπός της ζωής», λέει ο Σεβασμιώτατος κ. Σεραφείμ.

Παρακολουθήστε ολόκληρη την εκπομπή στο On Demand περιεχόμενο της τηλεόρασης της Πεμπτουσίας.

Πατήστε στην εικόνα για να μεταβειτε στο περιεχόμενο:

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων