21/08/2023 21/08/2023 Στις 24 Αυγούστου η Εκκλησία μας τιμά τη μνήμη του Νεομάρτυρος, Εθνομάρτυρος και Ισαποστόλου Αγίου Κοσμά του Αιτωλού, μιας μεγάλης προσωπικότητας, η οποία σημάδεψε την πορεία της Εκκλησίας και του Γένους. Σήμερα και τις επόμενες μέρες, στην τηλεόραση της Pemptousia TV, μπορείτε να δείτε εκπομπές και αφιερώματα στον Άγιο Κοσμά τον Αιτωλό. Σήμερα, στις 13:35...
21 Αυγούστου, 2023 - 12:46
Τελευταία ενημέρωση: 21/08/2023 - 12:53

Eκπομπές και αφιερώματα για τον Άγιο Κοσμά τον Αιτωλό στην Pemptousia TV

Διαδώστε:
Eκπομπές και αφιερώματα για τον Άγιο Κοσμά τον Αιτωλό στην Pemptousia TV

Στις 24 Αυγούστου η Εκκλησία μας τιμά τη μνήμη του Νεομάρτυρος, Εθνομάρτυρος και Ισαποστόλου Αγίου Κοσμά του Αιτωλού, μιας μεγάλης προσωπικότητας, η οποία σημάδεψε την πορεία της Εκκλησίας και του Γένους. Σήμερα και τις επόμενες μέρες, στην τηλεόραση της Pemptousia TV, μπορείτε να δείτε εκπομπές και αφιερώματα στον Άγιο Κοσμά τον Αιτωλό.

Σήμερα, στις 13:35 και σε επανάληψη στις 21:35 παρακολουθήστε την εκπομπή «Ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός μέσα από την εικονογράφηση». Ο Μιχάλης Χρ. Παντούλας παρουσιάζει τις εικονογραφικές παραστάσεις του Αγίου Κοσμά, από την κοίμησή του, το 1779 έως την αγιοκατάταξή του, το 1961. Συνολικά έχουν καταγραφεί 186 διαφορετικές εικονογραφικές παραστάσεις. Στα χρόνια της έρευνάς του, ο κ. Παντούλας έφερε στο φως και συγκέντρωσε ένα πλήθος διαφορετικών εικονογραφικών απεικονίσεων του Αγίου Κοσμά, που βρίσκονταν διάσπαρτες σε έναν τεράστιο γεωγραφικό χώρο (από το Βουκουρέστι και τα Τίρανα, έως την Κρήτη και το Άγιο Όρος).

Και στις 16:05 θα μεταδοθεί η εκπομπή «Βίος και Προφητείες του Αγ. Κοσμά του Αιτωλού». Πρόκειται για μία ενδιαφέρουσα και πάντα επίκαιρη ομιλία, για τον βίο και τις προφητείες του Διδασκάλου του Γένους ΠατροΚοσμά του Αιτωλού (1714-24 Αυγούστου 1779), που είχε δώσει στη Πεμπτουσία το 2013, ο τότε Κοσμήτωρας της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Καθηγητής Μιχαήλ Τρίτος.

Στις 16:45 δείτε το αφιέρωμα «Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός, ο Γέροντας του γένους». Ο Αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Μαϊδώνης, Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Ιερισσού μιλάει για τη συμβολή της διδασκαλίας του Αγίου Κοσμά στη παιδεία και πνευματική καλλιέργεια του Γένους.

Στις 17:35 ο Αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Μαϊδώνης συνεχίζει με την ενότητα: «Εσχατολογική παρερμηνεία των προφητειών του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού».

Και στις 17:45 ολοκληρώνει το αφιέρωμα στον Άγιο Κοσμά τον Αιτωλό, μιλώντας για τα θαύματα του Αγίου στη Χαλκιδική.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων