16/12/2023 16/12/2023 Μεγαλύτερο κήρυγμα γίνεται με το παράδειγμα παρά με τα λόγια. Ο κόσμος παραδειγματίζεται ή καυτηριάζει. Ο Ιερέας πρέπει να είναι προσεκτικός, αλλά και ο άνθρωπος επιεικής, μην ξεχνάμε ότι και ο ιερέας είναι άνθρωπος, λέει ο Αρχιμανδρίτης π. Χρυσόστομος Χρυσόπουλος, Θεολόγος – Κοινωνιολόγος, μιλώντας στην εκπομπή Πρόσβαση και τον ιερομόναχο π. Γεννάδιο Μανώλη. «Επίσης, τα παιδιά...
16 Δεκεμβρίου, 2023 - 12:32
Τελευταία ενημέρωση: 16/12/2023 - 12:39

Εκπομπή Πρόσβαση – Ο Ιερέας και η ιερατική οικογένεια σήμερα

Διαδώστε:
Εκπομπή Πρόσβαση – Ο Ιερέας και η ιερατική οικογένεια σήμερα

Μεγαλύτερο κήρυγμα γίνεται με το παράδειγμα παρά με τα λόγια. Ο κόσμος παραδειγματίζεται ή καυτηριάζει. Ο Ιερέας πρέπει να είναι προσεκτικός, αλλά και ο άνθρωπος επιεικής, μην ξεχνάμε ότι και ο ιερέας είναι άνθρωπος, λέει ο Αρχιμανδρίτης π. Χρυσόστομος Χρυσόπουλος, Θεολόγος – Κοινωνιολόγος, μιλώντας στην εκπομπή Πρόσβαση και τον ιερομόναχο π. Γεννάδιο Μανώλη.

«Επίσης, τα παιδιά ενός ιερέα είναι παιδία που κυκλοφορούν στον κόσμο και έχουν τις ίδιες προκλήσεις, αμφισβητήσεις και ενστάσεις, κατά συνέπεια ο κόσμος πρέπει να δείχνει κατανόηση», τονίζει ο π. Χρυσόστομος, ενώ επισημαίνει ότι «ο οργανισμός και το σώμα που λέγεται εκκλησία έχει δυο πνευμονία, που είναι ο έγγαμος και ο άγαμος κλήρος, δεν μπορεί να ζήσει με το ένα. Δεν υπάρχει ανταγωνισμός, υπάρχει συναγωνισμός». Παρακολουθήστε από το αρχείο της pemptousia.tv την εκπομπή Πρόσβαση με καλεσμένο τον Αρχιμανδρίτη π. Χρυσόστομο Χρυσόπουλο.

Πατήστε στην εικόνα για να μεταβείτε στο περιεχόμενο:

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων