21/05/2024 21/05/2024 «Δεν θα ξεχάσω ποτέ αυτό το πρόσωπό του και αυτά τα μάτια του. Όποιος δεν έχει γνωρίσει τον γέροντα δεν μπορεί να καταλάβει αυτό που λέω τώρα. Αυτά τα μάτια, πραγματικά, ήταν ακτινογραφία, έμπαιναν μες στην ψυχή σου, αφοπλιζόσουν. Με όλο το φωτεινό του πρόσωπο…», λέει για την πρώτη γνωριμία του με τον άγιο Εφραίμ...
21 Μαΐου, 2024 - 13:19
Τελευταία ενημέρωση: 21/05/2024 - 19:48

Εκπομπή «Πρόσβαση»: Συζήτηση με τον Μητροπολίτη Αργολίδος Νεκτάριο για τον Άγιο της εποχής μας, Όσιο Εφραίμ Κατουνακιώτη

Διαδώστε:
Εκπομπή «Πρόσβαση»: Συζήτηση με τον Μητροπολίτη Αργολίδος Νεκτάριο για τον Άγιο της εποχής μας, Όσιο Εφραίμ Κατουνακιώτη

«Δεν θα ξεχάσω ποτέ αυτό το πρόσωπό του και αυτά τα μάτια του. Όποιος δεν έχει γνωρίσει τον γέροντα δεν μπορεί να καταλάβει αυτό που λέω τώρα. Αυτά τα μάτια, πραγματικά, ήταν ακτινογραφία, έμπαιναν μες στην ψυχή σου, αφοπλιζόσουν. Με όλο το φωτεινό του πρόσωπο…», λέει για την πρώτη γνωριμία του με τον άγιο Εφραίμ τον Κατουνακιώτη, το 1972, ο Μητροπολίτης Αργολίδος κ. Νεκτάριος.

Ο Σεβασμιώτατος μιλάει στην εκπομπή Πρόσβαση και τον Ιερομόναχο π. Γεννάδιο Μανώλη, με αφορμή το βιβλίο του: «Θα ‘μαστε μαζί – Συντροφιά με τον άγιο Εφραίμ τον Κατουνακιώτη».

Ο Μητροπολίτης Αργολίδος και ο π. Γεννάδιος συζητούν για τον αγαπημένο Άγιο της εποχής μας, τον Άγιο της υπομονής , της υπακοής για τον Όσιο Εφραίμ Κατουνακιώτη. Ο Σεβασμιώτατος καταθέτει τις δικές του εμπειρίες και μαρτυρίες. Πώς γνώρισε τον Άγιο Εφραίμ Κατουνακιώτη; Πώς είχε την έμπνευση να καταπιαστεί με τον βίο του και να καταγράψει μέσα σ’ αυτές τις σελίδες στιγμές από τη ζωή του, θαυμαστά γεγονότα αλλά κυρίως το καταστάλαγμα αυτό που αφήνει κάθε Άγιος στον άνθρωπο.

Παρακολουθήστε την εκπομπή στο On Demand περιεχόμενο της τηλεόρασης της Πεμπτουσίας. Πατήστε στην εικόνα για να μεταβείτε στο περιεχόμενο: 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων