20/02/2023 20/02/2023 Σήμερα στις 14.55 και σε επανάληψη στις 22.55  στο πρόγραμμα της pemptousia.tv μη χάσετε την εκπομπή “Ελλήνων ‘Εργα” με τραγούδια και χορούς της  Μακεδονίας και της Καππαδοκίας. Το “Ελλήνων ‘Εργα” είναι μια σειρά εκπομπών που προβάλλει την άυλη πολιτισμική κληρονομιά του Ελληνισμού. Ο ιστορικός Πέτρος Ανδρουτσόπουλος ταξιδεύει ανά την Ελλάδα και καταγράφει δημοτικά τραγούδια, οργανικούς...
20 Φεβρουαρίου, 2023 - 10:29
Τελευταία ενημέρωση: 20/02/2023 - 10:18

Ελλήνων ‘Εργα: Τραγούδια και χοροί Μακεδονίας και Καππαδοκίας, σήμερα στην pemptousia.tv

Διαδώστε:
Ελλήνων ‘Εργα: Τραγούδια και χοροί Μακεδονίας και Καππαδοκίας, σήμερα στην pemptousia.tv

Σήμερα στις 14.55 και σε επανάληψη στις 22.55  στο πρόγραμμα της pemptousia.tv μη χάσετε την εκπομπή “Ελλήνων ‘Εργα” με τραγούδια και χορούς της  Μακεδονίας και της Καππαδοκίας.

Το “Ελλήνων ‘Εργα” είναι μια σειρά εκπομπών που προβάλλει την άυλη πολιτισμική κληρονομιά του Ελληνισμού. Ο ιστορικός Πέτρος Ανδρουτσόπουλος ταξιδεύει ανά την Ελλάδα και καταγράφει δημοτικά τραγούδια, οργανικούς σκοπούς και χορούς στη γνήσια μορφή τους, από ντόπιους εκφραστές. Στόχος της εκπομπής η προβολή και η διάδοσή των ηθών και των εθίμων που κληρονομήσαμε από την αρχαία εποχή μέχρι σήμερα και που συνόδευαν τις θρησκευτικές εκδηλώσεις και πανηγύρεις, συνθέτοντας έτσι το ψηφιδωτό της μουσικής ιστορίας της χώρας μας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων