31/08/2023 31/08/2023 Ένας χρόνος συμπληρώνεται σήμερα από την τελετή επίσημης υπογραφής της Συνοδικής Πράξης της Αγιοκατάταξης του Οσίου Βησσαρίωνος του Αγαθωνίτου από τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο στο Φανάρι και στο πρόγραμμα της pemptousia.tv μπορείτε να παρακολουθήσετε στις 12.20 & 20.20 από το αρχείο μας, τον μακαριστό Αρχιμ. Δαμασκηνό Ζαχαράκη, Ηγούμενο τότε της Ιερά Μονής Αγάθωνος, να μιλά για την...
31 Αυγούστου, 2023 - 11:55
Τελευταία ενημέρωση: 31/08/2023 - 11:59

Ένας χρόνος από την τελετή υπογραφής της Αγιοκατάταξης του Οσίου Βησσαρίωνος – Αφιέρωμα στην pemptousia.tv

Διαδώστε:
Ένας χρόνος από την τελετή υπογραφής της Αγιοκατάταξης του Οσίου Βησσαρίωνος – Αφιέρωμα στην pemptousia.tv

Ένας χρόνος συμπληρώνεται σήμερα από την τελετή επίσημης υπογραφής της Συνοδικής Πράξης της Αγιοκατάταξης του Οσίου Βησσαρίωνος του Αγαθωνίτου από τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο στο Φανάρι και στο πρόγραμμα της pemptousia.tv μπορείτε να παρακολουθήσετε στις 12.20 & 20.20 από το αρχείο μας, τον μακαριστό Αρχιμ. Δαμασκηνό Ζαχαράκη, Ηγούμενο τότε της Ιερά Μονής Αγάθωνος, να μιλά για την ιστορία της Μονής, την αγιασμένη μορφή του Γέροντα Βησσαρίωνα και την προσφορά του μακαριστού Ηγουμένου της Μονής Γερ. Γερμανού, γνωστού από την προσφορά του κατά τα χρόνια της Εθνικής Αντίστασης.

Στην υπογραφή της Συνοδικής Πράξης Αγιοκατάταξης του Οσίου Βησσαρίωνος του Αγαθωνίτου παρίστανται Αρχιερείς του Θρόνου από όλον τον κόσμο, αλλά και οι Mητροπολίτες της Ελλαδικής Εκκλησίας Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος και Φθιώτιδος κ. Συμεών, καθώς και εκπρόσωποι της ελληνικής κυβέρνησης.

Το Φανάρι είχε προχωρήσει στην Αγιοκατάταξη του Οσίου Βησσαρίωνος του Αγαθωνίτου στις 14 Ιουνίου 2022.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων