24/03/2023 25/03/2023 Ζωντανές συνδέσεις, αφιερώματα ντοκιμαντέρ και εκπομπές περιλαμβάνει το επετειακό πρόγραμμα της Pemptousia TV για την 25η Μαρτίου. Ολόκληρη η ημέρα είναι αφιερωμένη στην Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου και τη μεγάλης Θεομητορικής Εορτής του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου. Επιλογές από το πρόγραμμα της 25ης Μαρτίου της Pemptousia TV για την Εθνική Επέτειο: Μη χάσετε αύριο από...
24 Μαρτίου, 2023 - 16:50
Τελευταία ενημέρωση: 25/03/2023 - 3:14

Επετειακό πρόγραμμα της Pemptousia ΤV για την 25η Μαρτίου

Διαδώστε:
Επετειακό πρόγραμμα της Pemptousia ΤV για την 25η Μαρτίου

Ζωντανές συνδέσεις, αφιερώματα ντοκιμαντέρ και εκπομπές περιλαμβάνει το επετειακό πρόγραμμα της Pemptousia TV για την 25η Μαρτίου. Ολόκληρη η ημέρα είναι αφιερωμένη στην Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου και τη μεγάλης Θεομητορικής Εορτής του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.

Επιλογές από το πρόγραμμα της 25ης Μαρτίου της Pemptousia TV για την Εθνική Επέτειο:

Μη χάσετε αύριο από τις 6.45 μέχρι 10.30 ζωντανά στην Pemptousia TV τον ‘Ορθρο και τη Θεία Λειτουργία για τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου.

«Η Πανήγυρις του Ευαγγελισμού στην Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου» στην τηλεόραση της Πεμπτουσίας στις 10.35 και σε επανάληψη στις 16.20.

Η Πανήγυρις του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου τελέστηκε στην εορτάζουσα Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου. Της Θείας Λειτουργίας προέστη ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Χιλανδαρίου Γέροντας Μεθόδιος και συλλειτούργησαν ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Γέροντας Εφραίμ, ο Αρχιμανδρίτης Δαμασκηνός Κιαμέτης, Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος και Βατοπαιδινοί πατέρες.

Μη χάσετε το αφιέρωμα στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Πειραιά στην Pemptousia TV στις 11.10 και σε επανάληψη στις 16.55.

Η Εκκλησία βρίσκεται πάντα στο πλευρό του πολίτη, σε όλες τις δυσκολίες, πνευματικές ανάγκες και οικονομικά προβλήματα. Σε κάθε γειτονιά και μια εκκλησία, μία ενορία, λειτουργεί ως πηγή δύναμης και καθάριου νερού για τους διψασμένους. Στον Ιερό Ναό της Ευαγγελίστριας, στον Πειραιά, ο πατήρ Γεώργιος Γεωργακόπουλος εξηγεί πώς η ενορία που διακονεί μαζί με άλλους ιερείς, έχει γίνει σημείο αναφοράς για τον κόσμο που έχει ανάγκες.

Δείτε στο πρόγραμμα της pemptousia.tv στις 11.55 και στις 18.15 την εκπομπή Πρόσβαση με θέμα «Ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου στην ορθόδοξη αγιογράφηση».

Στην εκπομπή Πρόσβαση, ο ιερομόναχος π. Γεννάδιος Μανώλης διαλέγεται με προσκεκλημένους από τον χώρο της Εκκλησίας και της κοινωνίας, αναζητώντας τα αντισώματα για τις δυσκολίες του κόσμου τούτου, μέσα από την Ορθόδοξη πνευματικότητα, που έρχεται ως απάντηση στις προκλήσεις του σήμερα.

Μη χάσετε στην Pemptousia TV στις 11.20 και στις 17.05 τον συγγραφέα Κωνσταντίνο Χολέβα που μίλησε στο Πρακτορείο Ορθοδοξία, με αφορμή το 8ο Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο της Εκκλησίας της Ελλάδος, για τα 200 χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης (1821-2021) και θέμα «Η Ορθοδοξία κράτησε το έθνος και δεν τούρκεψε. Με επίκεντρο την Ελληνορθόδοξη παράδοση ο λαός απέκτησε μία πρώτη μορφή κράτους».

Μη χάσετε στην Pemptousia TV στις 22.55 τον Μητροπολίτη Πατρών.

Ο Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος αναλύει την προσωπικότητα αλλά και το ρόλο του Παλαιών Πατρών Γερμανού στην Επανάσταση του 1821.

Στην εκπομπή «Ελλήνων Έργα» στην Pemptousia TV στις 15.25 και στις 23.05 μπορείτε να παρακολουθήσετε ένα αφιέρωμα στα Ηρωικά Πατριωτικά Τραγούδια.

Ελλήνων έργα, μία σειρά εκπομπών που προβάλλει την άυλη πολιτισμική κληρονομιά του Ελληνισμού. Ο ιστορικός Πέτρος Ανδρουτσόπουλος ταξιδεύει ανά την Ελλάδα και καταγράφει δημοτικά τραγούδια, οργανικούς σκοπούς και χορούς στη γνήσια μορφή τους, από ντόπιους εκφραστές. Στόχος της εκπομπής η προβολή και η διάδοσή των ηθών και των εθίμων που κληρονομήσαμε από την αρχαία εποχή μέχρι σήμερα και που συνόδευαν τις θρησκευτικές εκδηλώσεις και πανηγύρεις, συνθέτοντας έτσι το ψηφιδωτό της μουσικής ιστορίας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων