08/03/2023 08/03/2023 Ο Επίσκοπος Μπουκόμπας και Δυτικής Τανζανίας κ. Χρυσόστομος στο πλαίσιο του Ιεραποστολικού Διαδικτυακού Σεμιναρίου «Πορευθέντες μαθητεύσατε πάντα τα έθνη» που διοργανώνει η Ψηφιακή Ακαδημία «Ευγένιος Βούλγαρης»  αναφέρθηκε στην εξωτερική ιεραποστολή και στην φτωχική πλέον δραστηριότητα των Ελλήνων ορθοδόξων. Όπως είπε στο 8o μάθημα  που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 8 Μαρτίου,  η εσωστρέφεια που έχει...
08 Μαρτίου, 2023 - 20:15
Τελευταία ενημέρωση: 08/03/2023 - 20:28

Μπουκόμπας: Είμαστε φτωχικοί στο ιεραποστολικό μας έργο – Ποιοι ευθύνονται

Διαδώστε:
Μπουκόμπας: Είμαστε φτωχικοί στο ιεραποστολικό μας έργο – Ποιοι ευθύνονται

Ο Επίσκοπος Μπουκόμπας και Δυτικής Τανζανίας κ. Χρυσόστομος στο πλαίσιο του Ιεραποστολικού Διαδικτυακού Σεμιναρίου «Πορευθέντες μαθητεύσατε πάντα τα έθνη» που διοργανώνει η Ψηφιακή Ακαδημία «Ευγένιος Βούλγαρης»  αναφέρθηκε στην εξωτερική ιεραποστολή και στην φτωχική πλέον δραστηριότητα των Ελλήνων ορθοδόξων.

Όπως είπε στο 8o μάθημα  που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 8 Μαρτίου,  η εσωστρέφεια που έχει δημιουργηθεί στις μέρες μας έχει ως αποτέλεσμα η αποχή από την ιεραποστολή να είναι τεράστια και να έχει αρνητικά αποτελέσματα στο μέλλον για τους λαούς που έχουν ανάγκες από την παρουσία μας και την προσφορά μας.

Ο Θεοφιλέστατος, μάλιστα τόνισε ότι αυτή η εσωστρέφεια και η αποχή οφείλεται στους Ποιμένες σημειώνοντας ότι με τον τρόπο τους δεν εμπνέουν το ποίμνιο ή δεν καλλιεργούν την ιεραποστολική διάθεση του λαού.

Σημείωσε, δηλαδή, ότι οι καθοδηγητές στην Ελλάδα θα έπρεπε να είχαν εστιάσει περισσότερο στο ιεραποστολικό έργο, στον τρόπο και στο μέλλον αυτού.

Είπε χαρακτηριστικά μάλιστα ότι ο κόσμος έστρεψε την ιεραποστολική δράση του, στον αντιοικουμενισμό με αποτέλεσμα να νοιάζεται μόνο για τον εαυτό του και όχι για την ιεραποστολή ασχολούμενος με τα εμβόλια ή με άλλα θέματα που αφορούν το εγώ του, γίναμε παρτάκηδες όπως είπε.

«Βρισκόμαστε σε παρακμή» τόνισε χαρακτηριστικά  για το θεσμικό ρόλο της εκκλησίας μέσα στην ιεραποστολή» και αναφέρθηκε σε ένα εκκλησιαστικό κιτς, όπως το περιέγραψε, το οποίο αποσπά τον άνθρωπο από το να προσφέρει στους άλλους και αρέσκεται σε πλουσιοπάροχους στολισμούς και ακριβές επενδύσεις αν και χρειάζονται και αυτά καμία φορά.

Δείτε όλη του την εισήγηση το Pemptousia TV  στην κατηγορία Πνευματικός Λόγος , η οποία θα δημοσιευθεί τις επόμενες μέρες . Μπορείτε να παρακολουθήσετε στην ίδια κατηγορία και τα υπόλοιπα σεμινάρια και εισηγήσεις.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων