07/02/2023 07/02/2023 Σε μία εποχή ραγδαίων ιδεολογικών, κοινωνικών, γεωπολιτικών και επιστημονικών εξελίξεων είναι αναμενόμενο να δημιουργούνται μεγάλα ερωτηματικά σε κάθε σκεπτόμενο άνθρωπο. Ιδιαίτερα στους χριστιανούς οι οποίοι μετά το Βάπτισμα επέλεξαν συνειδητά την ζωή του Πνεύματος, τα ερωτηματικά αυτά λαμβάνουν νέες διαστάσεις, οντολογικές – υπαρξιακές. Ένα από τα πιο φλέγοντα ζητήματα είναι η σχέση και η διαλεκτική...
07 Φεβρουαρίου, 2023 - 17:14
Τελευταία ενημέρωση: 07/02/2023 - 15:56

Επιστημονική ημερίδα: Η φυσική της θεολογίας και η θεολογία της φυσικής

Διαδώστε:
Επιστημονική ημερίδα: Η φυσική της θεολογίας και η θεολογία της φυσικής

Σε μία εποχή ραγδαίων ιδεολογικών, κοινωνικών, γεωπολιτικών και επιστημονικών εξελίξεων είναι αναμενόμενο να δημιουργούνται μεγάλα ερωτηματικά σε κάθε σκεπτόμενο άνθρωπο. Ιδιαίτερα στους χριστιανούς οι οποίοι μετά το Βάπτισμα επέλεξαν συνειδητά την ζωή του Πνεύματος, τα ερωτηματικά αυτά λαμβάνουν νέες διαστάσεις, οντολογικές – υπαρξιακές.

Ένα από τα πιο φλέγοντα ζητήματα είναι η σχέση και η διαλεκτική της Φυσικής Επιστήμης και της Θεολογίας. Σχέση για την οποία έχουν γραφεί και λεχθεί πολλά. Αυτή η σχέση όντας δυναμική μεταβάλλεται και ανοίγει νέους ορίζοντες διαλόγου και κατανόησης.

Η Θεολογική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, η Ένωση Ελλήνων Φυσικών, η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας μαζί με τα Εκπαιδευτήρια «Απόστολος Παύλος» διοργανώνουν ημερίδα με τίτλο: «Η Φυσική της Θεολογίας και η Θεολογία της Φυσικής».

Στην ημερίδα αυτοί συμμετέχουν καταξιωμένοι επιστήμονες από τον χώρο της Φυσικής και της Θεολογίας.

Το Ινστιτούτο Άγιος Μάξιμος Γραικός, το οποίο με την Πεμπτουσία και το Πρακτορείο Εκκλησιαστικών Ειδήσεων «Ορθοδοξία» (ope.gr) υπηρετεί εδώ και πολλά χρόνια το τρίπτυχο Πολιτισμός – Επιστήμες – Ορθοδοξία, ως χορηγός επικοινωνίας της σημαντικής αυτής εκδήλωσης, έχει αναλάβει τη ζωντανή αναμετάδοση της ημερίδας με streamline.

Ακολουθεί το πρόγραμμα της ημερίδας:

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων