11/11/2023 07/01/2024 Πλήθος κόσμου υποδέχθηκε την Τιμία Κάρα του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου από την Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου στην Αθήνα. Την υποδοχή καλύπτει η Pemptousia TV και το Διεθνές Πρακτορείο Εκκλησιαστικών Ειδήσεων «Ορθοδοξία» (ope.gr). Ρεπορτάζ: Δημήτρης Στρουμπάκος Κάμερα: Ανδρέας Χαλκιόπουλος – Αντώνης Βαραμπούτης Φωτογραφία: Ραφαήλ Γεωργιάδης Δείτε στιγμιότυπα: Το Ιερό Λείψανο κόμισε ο Καθηγούμενος της Ιεράς...
11 Νοεμβρίου, 2023 - 17:55
Τελευταία ενημέρωση: 07/01/2024 - 18:09

To ope.gr στην ιστορική υποδοχή της Τιμίας Κάρας του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου στην Αθήνα από την Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Διαδώστε:
To ope.gr στην ιστορική υποδοχή της Τιμίας Κάρας του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου στην Αθήνα από την Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Πλήθος κόσμου υποδέχθηκε την Τιμία Κάρα του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου από την Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου στην Αθήνα.

Την υποδοχή καλύπτει η Pemptousia TV και το Διεθνές Πρακτορείο Εκκλησιαστικών Ειδήσεων «Ορθοδοξία» (ope.gr).

Ρεπορτάζ: Δημήτρης Στρουμπάκος
Κάμερα: Ανδρέας Χαλκιόπουλος – Αντώνης Βαραμπούτης
Φωτογραφία: Ραφαήλ Γεωργιάδης

Δείτε στιγμιότυπα:

Το Ιερό Λείψανο κόμισε ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Γέροντας Εφραίμ και υποδέχθηκε ο Παναγιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Φιλόθεος, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ρωγών κ. Φιλόθεος, κλήρος και ευλαβέστατος λαός.

Το απόγευμα στις 5:00 έφτασε στην οδό Αχαρνών και στη συνέχεια ξεκίνησε λιτανευτική πομπή με προορισμό τον Iερό Ναό Αγίου Ελευθερίου προεξάρχοντος του νέου Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Φιλοθέου.

Στην πομπή συμμετείχε και ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Βαρνάβας Θεοχάρης, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Ακολούθησε Δοξολογία και στη συνέχεια ο νέος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Φιλόθεος συγχοροστάτησε στον Πανηγυρικό Εσπερινό μετά του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ρωγών κ. Φιλοθέου, εκπροσώπου του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου Β’.

Να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά μετά από 1617 χρόνια και την κοίμησή του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου, που η πρωτεύουσα της χώρας υποδέχεται την Τιμία Κάρα του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου, ένα γεγονός που προσδίδει ιστορική σημασία στην έλευση του πανίερου αυτού θησαυρίσματος της Εκκλησίας.

Περίπου 250 εθελοντές συμμετέχουν προκειμένου το προσκύνημα να διεξαχθεί ομαλά σε μία από τις δυναμικές ενορίες της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών. Μεγάλο είναι το ενδιαφέρον από κάθε γωνιά της Ελλάδας καθώς ήδη ενορίες έχουν φτάσει στην Αθήνα για να προσκυνήσουν την Τιμία Κάρα. Ωστόσο, αξιοσημείωτη είναι επίσης η προσέλευση πολλών προσκυνητών από το εξωτερικό.

«Το όλο γεγονός αυτό αποτελεί μία μεγάλη ευλογία για όλο τον κόσμο καθότι θα υποδεχθούμε πολλούς ανθρώπους οι οποίοι θα έρθουν από διάφορα μέρη της Ελλάδος μέχρι και από το εξωτερικό. Μας ειδοποίησαν ότι θα έρθουν από την Σερβία Ορθόδοξοι Χριστιανοί με λεωφορεία για να προσκυνήσουν την Τιμία Κάρα του Αγίου Χρυσοστόμου», δηλώνει, μεταξύ άλλων, στο Πρακτορείο Ορθοδοξία (ope.gr), ο Προϊστάμενος του Ναού, Πρωτοπρεσβύτερος π. Θεμιστοκλής Χριστοδούλου.

Η Τιμία Κάρα του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου θα παραμείνει έως το πρωί της Πέμπτης 16 Νοεμβρίου 2023 στον Ιερό Ναό, ο οποίος θα παραμένει ανοιχτός όλο το 24ώρο και καθημερινά θα τελούνται Ιερές Ακολουθίες.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων