22/06/2022 22/06/2022 Η Ιερά Μονή του Οσίου Λουκά του Στειριώτη, η ”Αγιά Σοφιά της Ρούμελης όπως την αποκαλούν, χτίστηκε τον 11ο αιώνα σε γραφική πλαγιά στις δυτικές υπώρειες του Ελικώνα, κοντά στην αρχαία Στειρίδα και συγκαταλέγεται στον Κατάλογο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO. Για την Ιερά Μονή μιλούν στον δημοσιογράφο Δημήτρη Στρουμπάκο ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης...
22 Ιουνίου, 2022 - 11:06
Τελευταία ενημέρωση: 22/06/2022 - 10:53

Η Ιερά Μονή του Οσίου Λουκά του Στειριώτη σήμερα στην pemptousia.tv

Διαδώστε:
Η Ιερά Μονή του Οσίου Λουκά του Στειριώτη σήμερα στην pemptousia.tv

Η Ιερά Μονή του Οσίου Λουκά του Στειριώτη, η ”Αγιά Σοφιά της Ρούμελης όπως την αποκαλούν, χτίστηκε τον 11ο αιώνα σε γραφική πλαγιά στις δυτικές υπώρειες του Ελικώνα, κοντά στην αρχαία Στειρίδα και συγκαταλέγεται στον Κατάλογο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO.

Για την Ιερά Μονή μιλούν στον δημοσιογράφο Δημήτρη Στρουμπάκο ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος, ο Μητροπολίτης Θηβών, Λεβαδείας και Αυλίδος κ. Γεώργιος και ο Ηγούμενος της Μονής Αρχιμανδρίτης π. Σεραφείμ.

Σήμερα στην pemptousia.tv στις 11.15 & 19.15.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων