15/06/2024 15/06/2024 Ο όμιλος παραπολιτικά προχώρησε σε μεγάλο αφιέρωμα για το Ιερό και μοναδικό Κειμήλιο από την επίγεια ζωή της Παναγίας, την Τιμία Ζώνη. Σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Άγιος Μάξιμος ο Γραικός παρουσιάζει αφιέρωμα για το ταξίδι της Τιμίας Ζώνης στην Κύπρο τον Φεβρουάριο του 2024 ενώ αναφέρεται στην ιστορία αυτής.  Το ημερολόγιο δείχνει 4...
15 Ιουνίου, 2024 - 15:27
Τελευταία ενημέρωση: 15/06/2024 - 15:30

Η ιστορία της Αγίας Ζώνης και το ταξίδι της στην Κύπρο

Διαδώστε:
Η ιστορία της Αγίας Ζώνης και το ταξίδι της στην Κύπρο

Ο όμιλος παραπολιτικά προχώρησε σε μεγάλο αφιέρωμα για το Ιερό και μοναδικό Κειμήλιο από την επίγεια ζωή της Παναγίας, την Τιμία Ζώνη.
Σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Άγιος Μάξιμος ο Γραικός παρουσιάζει αφιέρωμα για το ταξίδι της Τιμίας Ζώνης στην Κύπρο τον Φεβρουάριο του 2024 ενώ αναφέρεται στην ιστορία αυτής.

Το ημερολόγιο δείχνει 4 Φεβρουαρίου του 2024 και αγιορείτες μοναχοί συνοδεύουν την πάνσεπτη και χαριτόβρυτη Ζώνη της Παναγίας μέχρι τον αρσανά από όπου θα αναχωρήσει για την Θεσσαλονίκη και από κει για την Κύπρο.

Μετά από 34 χρόνια η Αγία Ζώνη φθάνει στην Κύπρο και το μαρτυρικό νησί υποδέχεται το Ιερό Κειμήλιο με τιμές αρχηγού κράτους ενώ πλήθος λαού αποθέτει δάκρυα χαράς και ρόδα ευγνωμοσύνης από την πρώτη στιγμή της άφιξης….

Στο αεροδρόμιο της Λάρνακας Ιεράρχες της Εκκλησίας της Κύπρου και απλός κόσμος καλωσορίζει το ιερό κειμήλιο με προσμονή και με ξέχειλη χαρά σε αυτό το αντάμωμα που έγραψε καινούρια σελίδα στην ιστορία της Κύπρου.

Από τις 5 Φεβρουαρίου, η Τιμία Ζώνη αρχίζει το μεγάλο ταξίδι της στην Κύπρο στις Ιερές Μητροπόλεις Κωνσταντίας, Λεμεσού, Πάφου, Τριμυθούντος, Ταμασού, Κιτίου, καθώς και σε άλλες περιοχές του νησιού.

Φωτογραφία: Ραφαήλ Γεωργιάδης, ope.gr

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων