12/11/2023 12/11/2023 Πλήθος κόσμου υποδέχθηκε την Τιμία Κάρα του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου από την Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου στην Αθήνα, το απόγευμα του Σαββάτου 11 Νοεμβρίου 2023. Την υποδοχή καλύπτει η Pemptousia TV και το Διεθνές Πρακτορείο «Ορθοδοξία» (ope.gr). Ρεπορτάζ: Δημήτρης Στρουμπάκος Κάμερα: Ανδρέας Χαλκιόπουλος – Αντώνης Βαραμπούτης Φωτογραφία: Ραφαήλ Γεωργιάδης Το Ιερό Λείψανο κόμισε ο...
12 Νοεμβρίου, 2023 - 12:00
Τελευταία ενημέρωση: 12/11/2023 - 20:33

Η ιστορική υποδοχή της Τιμίας Κάρας του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου στην Αθήνα (ΒΙΝΤΕΟ)

Διαδώστε:
Η ιστορική υποδοχή της Τιμίας Κάρας του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου στην Αθήνα (ΒΙΝΤΕΟ)

Πλήθος κόσμου υποδέχθηκε την Τιμία Κάρα του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου από την Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου στην Αθήνα, το απόγευμα του Σαββάτου 11 Νοεμβρίου 2023.

Την υποδοχή καλύπτει η Pemptousia TV και το Διεθνές Πρακτορείο «Ορθοδοξία» (ope.gr).

Ρεπορτάζ: Δημήτρης Στρουμπάκος
Κάμερα: Ανδρέας Χαλκιόπουλος – Αντώνης Βαραμπούτης
Φωτογραφία: Ραφαήλ Γεωργιάδης

Το Ιερό Λείψανο κόμισε ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Γέροντας Εφραίμ και υποδέχθηκε ο Παναγιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Φιλόθεος, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ρωγών κ. Φιλόθεος, κλήρος και ευλαβέστατος λαός.

Το απόγευμα στις 5:00 έφτασε στην οδό Αχαρνών και στη συνέχεια ξεκίνησε λιτανευτική πομπή με προορισμό τον Iερό Ναό Αγίου Ελευθερίου προεξάρχοντος του νέου Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Φιλοθέου.

Στην πομπή συμμετείχε και ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Βαρνάβας Θεοχάρης, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Ακολούθησε Δοξολογία και στη συνέχεια ο νέος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Φιλόθεος συγχοροστάτησε στον Πανηγυρικό Εσπερινό μετά του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ρωγών κ. Φιλοθέου, εκπροσώπου του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου Β’.

Να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά μετά από 1617 χρόνια και την κοίμησή του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου, που η πρωτεύουσα της χώρας υποδέχεται την Τιμία Κάρα του Αγίου, ένα γεγονός που προσδίδει ιστορική σημασία στην έλευση του πανίερου αυτού θησαυρίσματος της Εκκλησίας.

Η Τιμία Κάρα του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου θα παραμείνει έως το πρωί της Πέμπτης 16 Νοεμβρίου 2023 στον Ιερό Ναό, ο οποίος θα παραμένει ανοιχτός όλο το 24ώρο και καθημερινά θα τελούνται Ιερές Ακολουθίες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ο π. Θεμιστοκλής Χριστοδούλου στο ope.gr για το ιστορικό γεγονός της έλευσης της Τιμίας Κάρας του Αγίου Ιωάννη του Χρυσοστόμου στην Αθήνα

Η Τιμία Κάρα του Αγίου Ιωάννου Χρυσοστόμου στην Αθήνα – Πρόγραμμα υποδοχής και Ακολουθιών

To ope.gr στην ιστορική υποδοχή της Τιμίας Κάρας του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου στην Αθήνα από την Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Το ope.gr στην Αγρυπνία ενώπιον της Τιμίας Κάρας του Αγίου Ιωάννη του Χρυσοστόμου στον Ι.Ν. Αγίου Ελευθερίου οδού Αχαρνών (ΦΩΤΟ)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων