02/02/2023 02/02/2023 Οκτώ χιλιόμετρα από την πόλη της Κατερίνης και μόλις ένα από την παραθαλάσσια κωμόπολη του Κορινού βρίσκεται η Ιερά Μονή του Αγίου Γεωργίου. Η Μονή ανήκει στην Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος, χτίστηκε στα μέσα του 16ου αιώνα και είναι μετόχι της Ιεράς Μονής Αγίου Διονυσίου εν Ολύμπω. Στον κυρίως ναό φυλάσσεται η θαυματουργή...
02 Φεβρουαρίου, 2023 - 11:12

Η Pemptousia TV στην Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Κορινού Πιερίας (ΒΙΝΤΕΟ)

Διαδώστε:
Η Pemptousia TV στην Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Κορινού Πιερίας (ΒΙΝΤΕΟ)

Οκτώ χιλιόμετρα από την πόλη της Κατερίνης και μόλις ένα από την παραθαλάσσια κωμόπολη του Κορινού βρίσκεται η Ιερά Μονή του Αγίου Γεωργίου.

Η Μονή ανήκει στην Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος, χτίστηκε στα μέσα του 16ου αιώνα και είναι μετόχι της Ιεράς Μονής Αγίου Διονυσίου εν Ολύμπω. Στον κυρίως ναό φυλάσσεται η θαυματουργή εικόνα του Αγίου Γεωργίου, η οποία φιλοτεχνήθηκε το 1863 και απεικονίζει τον Άγιο έφιππο, πλαισιωμένο περιμετρικά με σκηνές από το μαρτύριο του.

Στο πέρασμα των χρόνων η μονή προσέφερε φιλοξενία, υλική βοήθεια και κυρίως πνευματική συμπαράσταση στους πρόσφυγες που κατέφθασαν στην περιοχή.

Η σύγχρονη ιστορία της συνδέεται άμεσα με την παρουσία της Γερόντισσας Ειρήνης που εκγαταβίωσε σε αυτή για περίπου 35 χρόνια αφήνοντας ανεξίτηλη την παρουσία της.

Σήμερα τη μονή διακονούν η Ηγουμένη Αγαθονίκη μαζί με την μοναχή Πολυχρονία που μίλησαν στην Pemptousia TV για τη ζωντανή παρουσία του Αγίου, καθώς και τους θρύλους και τις παραδόσεις που την ακολουθούν.

Δείτε το οδοιπορικό της Pemptousia TV ΕΔΩ

Δημοσιογραφική κάλυψη: Ελένη Γεννητσεφτσή

Κάμερα – Φωτογραφίες: Ραφαήλ Γεωργιάδης

Μοντάζ: Κώστας Μπρουμάς

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων