03/12/2021 04/12/2021 Η Μονάδα Ανακουφιστικής Φροντίδας «ΓΑΛΙΛΑΙΑ» παρέχει στήριξη σε συνανθρώπους μας που πάσχουν από καρκίνο ή Νόσο του Κινητικού Νευρώνα (ALS) φροντίζοντάς τους εντελώς δωρεάν Κατ’ Οίκον ή στον Ξενώνα στα Σπάτα. Οι συνθήκες διαβίωσης των ασθενών έχουν αλλάξει με την πανδημία. Οι δυσκολίες και οι ανάγκες για αυτούς τους ανθρώπους εντείνονται διαρκώς. Το έργο της...
03 Δεκεμβρίου, 2021 - 15:59
Τελευταία ενημέρωση: 04/12/2021 - 2:40

Η Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση της «ΓΑΛΙΛΑΙΑΣ» στην Pemptousia TV

Διαδώστε:
Η Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση της «ΓΑΛΙΛΑΙΑΣ» στην Pemptousia TV

Η Μονάδα Ανακουφιστικής Φροντίδας «ΓΑΛΙΛΑΙΑ» παρέχει στήριξη σε συνανθρώπους μας που πάσχουν από καρκίνο ή Νόσο του Κινητικού Νευρώνα (ALS) φροντίζοντάς τους εντελώς δωρεάν Κατ’ Οίκον ή στον Ξενώνα στα Σπάτα. Οι συνθήκες διαβίωσης των ασθενών έχουν αλλάξει με την πανδημία. Οι δυσκολίες και οι ανάγκες για αυτούς τους ανθρώπους εντείνονται διαρκώς. Το έργο της «ΓΑΛΙΛΑΙΑΣ» γίνεται ακόμα πιο επιτακτικό.

Με γνώμονα τη στήριξη και την ανακούφιση αυτών των ανθρώπων, οι εθελοντές και το διοικητικό προσωπικό της Μονάδας διοργανώνουν για δέκατη συνεχή χρονιά Χριστουγεννιάτικη Δωροαγορά στις 4 & 5 Δεκεμβρίου.

H ψηφιακή τηλεόραση της Πεμπτουσίας pemptousia.tv θα μεταδώσει ζωντανά την πρώτη ημέρα της εκδήλωσης, το Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2021, στις 11:30 π.μ.

Στο πλαίσιο της Δωροαγοράς θα πραγματοποιηθεί και Λαχειοφόρος αγορά με λαχνούς που θα διατίθενται μέσω των εθελοντών ή διαδικτυακά τις δύο ημέρες της εκδήλωσης. Τη Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου στις 19:00 θα κληρωθούν σε ζωντανή διαδικτυακή σύνδεση όμορφα και πλούσια δώρα των χορηγών και των εθελοντών για τους φίλους που θα στηρίξουν αγοράζοντας λαχνούς.

Σκοπός της εκδήλωσης είναι η οικονομική ενίσχυση της Μονάδας, η παρουσία της για μια ακόμη φορά στην κοινότητα και η καλλιέργεια ενός αισθήματος ασφάλειας στους ασθενείς συνανθρώπους μας παρά τις δυσκολίες των καιρών. Επιπλέον, η «ΓΑΛΙΛΑΙΑ» εκφράζει την ελπίδα η εκδήλωση να αποτελέσει άλλη μία αφορμή γνωριμίας της κοινότητας με την Ανακουφιστική Φροντίδα και ιδιαιτέρως εν όψει της ψήφισης του νέου νόμου για την Ανακουφιστική Φροντίδα και στην Ελλάδα.

Την εκδήλωση θα τιμήσουν με την παρουσία τους στις 4 Δεκεμβρίου η φιλαρμονική του δήμου Ραφήνας-Πικερμίου, η φιλαρμονική του Λαυρίου και η φιλαρμονική της Κερατέας. Τα μέλη των φιλαρμονικών θα παίξουν χριστουγεννιάτικα τραγούδια, που θα μεταδίδονται σε live streaming από τις 11:30.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

 

 

Η Μονάδα Ανακουφιστικής Φροντίδας «ΓΑΛΙΛΑΙΑ» φροντίζει σωματικά, ψυχικά, κοινωνικά και πνευματικά ασθενείς με καρκίνο και νόσο του κινητικού νευρώνα και τις οικογένειες τους, εξασφαλίζοντάς τους την ικανότητα και τη  δυνατότητα να ανακαλύψουν πόσο περισσότερη ζωή μπορεί να υπάρχει σε κάθε στιγμή της.

Στη «ΓΑΛΙΛΑΙΑ» υπάρχει η πεποίθηση ότι ο κόσμος θα ήταν καλύτερος, αν όλοι οι ασθενείς με απειλητική για τη ζωή τους νόσο μπορούσαν να ζήσουν το  περισσότερο από την κάθε μέρα που έχουν μαζί με τους ανθρώπους που  αγαπούν.

Για να πετύχει το στόχο της η ΓΑΛΙΛΑΙΑ προσφέρει Ανακουφιστική Φροντίδα δωρεάν σε ασθενείς με καρκίνο και νόσο του κινητικού νευρώνα:

∙ Στο Σπίτι των ασθενών, από το 2010

∙ Στο Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας και Απασχόλησης, από το 2011

∙ Στον Ξενώνα Ανακουφιστικής Φροντίδας, το πρώτο Hospice στην Ελλάδα που ξεκίνησε να λειτουργεί τον Ιανουάριο του 2018.

Η Ανακουφιστική Φροντίδα δεν αντικαθιστά τη θεραπεία που ακολουθεί ο ασθενής, αλλά παρέχεται συμπληρωματικά με αυτή. Εφαρμόζεται έγκαιρα, από την αρχή της νόσου, σε συνδυασμό με θεραπείες όπως η χημειοθεραπεία και  η ακτινοθεραπεία και συμπεριλαμβάνει τη διερεύνηση και διαχείριση ενοχλητικών συμπτωμάτων και επιπλοκών. Στοχεύει μέσα από την ολιστική  προσέγγιση να βελτιώνει την ποιότητα της ζωής των ασθενών και να δίνει αξία  σε κάθε στιγμή της.

Η Μ.Α.Φ. «ΓΑΛΙΛΑΙΑ» ιδρύθηκε το 2010 υπό την σκέπη της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσογαίας και Λαυρεωτικής υλοποιώντας το όραμα του  Μητροπολίτη της κ. Νικολάου«Σκοπός μας είναι να ανακουφίσουμε τον πόνο,  να αγκαλιάσουμε τη δυσκολία, να μοιραστούμε το βάρος με τον ασθενή και την  οικογένειά του και να συμπαρασταθούμε με κάθε δυνατό μέσο».

Η «ΓΑΛΙΛΑΙΑ» στελεχώνεται από εξειδικευμένη Διεπιστημονική Ομάδα  λειτουργών υγείας που περιλαμβάνει γιατρούς, νοσηλευτές, ψυχολόγο, κοινωνικούς λειτουργούς, φυσικοθεραπευτή, εργοθεραπευτή, ιερέα και υποστηρίζεται από Διοικητική Ομάδα και εκπαιδευμένους Εθελοντές.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων