14/03/2024 14/03/2024 Παρακολουθήστε στο On Demand περιεχόμενο της τηλεόρασης της Πεμπτουσίας το νέο επεισόδιο της εκπομπής “Καρδιακός Λόγος”.  Χίλιοι γάμοι ετησίως, πεντακόσια διαζύγια. Τελικά όλα οφείλονται στην επιπολαιότητα; Γιατί αν είναι έτσι, φοβάμαι ότι αυτό αντικατοπτρίζεται και στην κοινωνία; «…οὓς ὁ Θεὸς συνέζευξεν, ἄνθρωπος μὴ χωριζέτω…». Εξηγήστε μας αυτό που λέτε συχνά ότι «ο γάμος είναι μέσα...
14 Μαρτίου, 2024 - 14:11
Τελευταία ενημέρωση: 14/03/2024 - 14:30

Καρδιακός Λόγος – Είναι ο χωρισμός δικαίωμα;

Διαδώστε:
Καρδιακός Λόγος – Είναι ο χωρισμός δικαίωμα;

Παρακολουθήστε στο On Demand περιεχόμενο της τηλεόρασης της Πεμπτουσίας το νέο επεισόδιο της εκπομπής “Καρδιακός Λόγος”. 

Χίλιοι γάμοι ετησίως, πεντακόσια διαζύγια. Τελικά όλα οφείλονται στην επιπολαιότητα; Γιατί αν είναι έτσι, φοβάμαι ότι αυτό αντικατοπτρίζεται και στην κοινωνία; «…οὓς ὁ Θεὸς συνέζευξεν, ἄνθρωπος μὴ χωριζέτω…». Εξηγήστε μας αυτό που λέτε συχνά ότι «ο γάμος είναι μέσα στην πρόνοια του Θεού». Πότε η Εκκλησία συγκαταβαίνει στην απόφαση να χωρίσει το ζευγάρι; Όταν υπάρχουν παιδιά τι πρέπει να αξιολογήσει το ζευγάρι στην τελική απόφαση αν χωρίσει ή όχι. Έχουμε δραματικά περιστατικά στα παιδιά χωρισμένων γονέων που αρχίζουν και εμφανίζονται μετά από χρόνια, όχι την περίοδο του χωρισμού. Έχετε πει όταν κάνει υπομονή ο άνθρωπος στις δυσκολίες του γάμου, ο Θεός τον ευλογεί. Τι σημαίνει να κάνει υπομονή; Να μείνει άπραγος και να περιμένει τον Θεό; Δεν πρέπει να πάρει κάποια μέτρα; Μόνο προσευχή και υπομονή φτάνουν; Έχετε παραδείγματα να μας δώσετε;

Οι απαντήσεις στη συζήτηση του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Λεμεσού κ. Αθανασίου με τον Νικόλαο Γκουράρο στην εκπομπή Καρδιακός Λόγος, στο On Demand περιεχόμενο της τηλεόρασης της Πεμπτουσίας.

Πατήστε στην εικόνα για να μεταβείτε στο περιεχόμενο: 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων