16/03/2024 21/04/2024 Μια μέρα πριν από την έναρξη της Σαρακοστής, αύριο 17 Μαρτίου, Κυριακή της Τυρινής ή της Τυροφάγου, η ευαγγελική περικοπή δεν αφήνει περιθώρια για παρερμηνείες και θέτει τρία σημεία: Πρώτο, την συγχώρεση ως προϋπόθεση της συγνώμης του Θεού προς τον άνθρωπο. «Αν συγχωρήσετε τους ανθρώπους για τα παραπτώματά τους, θα σας συγχωρήσει κι εσάς ο ουράνιος...
16 Μαρτίου, 2024 - 16:18
Τελευταία ενημέρωση: 21/04/2024 - 13:59

Καρδιακός Λόγος: Κυριακή της Τυροφάγου

Διαδώστε:
Καρδιακός Λόγος: Κυριακή της Τυροφάγου

Μια μέρα πριν από την έναρξη της Σαρακοστής, αύριο 17 Μαρτίου, Κυριακή της Τυρινής ή της Τυροφάγου, η ευαγγελική περικοπή δεν αφήνει περιθώρια για παρερμηνείες και θέτει τρία σημεία:

Πρώτο, την συγχώρεση ως προϋπόθεση της συγνώμης του Θεού προς τον άνθρωπο. «Αν συγχωρήσετε τους ανθρώπους για τα παραπτώματά τους, θα σας συγχωρήσει κι εσάς ο ουράνιος Πατέρας σας».

Δεύτερο, την αληθινή νηστεία. « Όταν νηστεύεις, να μη είσαι όπως οι υποκριτές σκυθρωποί… για να μη φανεί στους ανθρώπους η νηστεία, αλλά στον Πατέρα σου, που βλέπει τις κρυφές πράξεις».

Και τρίτο, την αναζήτηση του αληθινού θησαυρού της βασιλείας του Θεού. «Μη συγκεντρώνετε θησαυρούς στη γη, όπου τους αφανίζει ο σκόρος και το σκουλήκι και οι κλέφτες κάνουν διαρρήξεις και τους κλέβουν… Αντίθετα, συγκεντρώστε θησαυρούς στον ουρανό, όπου δεν τους αφανίζουν ούτε ο σκόρος ούτε το σκουλήκι, και όπου οι κλέφτες δεν κάνουν διαρρήξεις και δεν τους κλέβουν. Όπου είναι ο θησαυρός σας εκεί θα είναι και η καρδιά σας».

Παρακολουθήστε στο On Demand περιεχόμενο της τηλεόρασης της Pemptousia TV την εκπομπή «Καρδιακός Λόγος» με τον Πανιερώτατο Μητροπολίτη Λεμεσού κ. Αθανάσιο και τον Νικόλαο Γκουράρο, οι οποίοι συζητούν με θέμα «Κυριακή της Τυροφάγου»:

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ για να δείτε την εκπομπή στην Pemptousia TV

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων