24/03/2024 24/03/2024 Ο Καθηγούμενος της Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου Γέροντας Εφραίμ αναφέρθηκε στο μέγα γεγονός της αναστήλωσης των ιερών εικόνων και στην Θεολογία της Εκκλησίας, για τις ιερές εικόνες και την τιμή των ιερών λειψάνων, όπως δίδαξαν και δογμάτισαν οι πατέρες της Εκκλησίας, στην ομιλία του, στην Τράπεζα, την Κυριακή της Ορθοδοξίας, το 2023. Ο Γέροντας τόνισε πως πίσω...
24 Μαρτίου, 2024 - 12:15
Τελευταία ενημέρωση: 24/03/2024 - 12:46

Κυριακή της Ορθοδοξίας στην Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου – Αφιέρωμα στην Pemptousia TV

Διαδώστε:
Κυριακή της Ορθοδοξίας στην Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου – Αφιέρωμα στην Pemptousia TV

Ο Καθηγούμενος της Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου Γέροντας Εφραίμ αναφέρθηκε στο μέγα γεγονός της αναστήλωσης των ιερών εικόνων και στην Θεολογία της Εκκλησίας, για τις ιερές εικόνες και την τιμή των ιερών λειψάνων, όπως δίδαξαν και δογμάτισαν οι πατέρες της Εκκλησίας, στην ομιλία του, στην Τράπεζα, την Κυριακή της Ορθοδοξίας, το 2023.

Ο Γέροντας τόνισε πως πίσω από την εικόνα κρύβεται το μέγα γεγονός της σαρκώσεως του Θεού Λόγου και αναφέρθηκε στην σπουδαιότητα της συνάντησης του ανθρώπου με τον Θεό. Στο On Demand περιεχόμενο της τηλεόρασης της Πεμπτουσίας παρακολουθήστε την ομιλία του Γέροντα Εφραίμ.

Πατήστε στην εικόνα για μεταβείτε στο περιεχόμενο:

Αύτη η πίστις των Ορθοδόξων, Αύτη η πίστις την Οικουμένην εστήριξε…

Επίσης, παρακολουθήστε τη λιτανεία των Ιερών Εικόνων και Αγίων Λειψάνων κατά την Κυριακή της Ορθοδοξίας, το 2021, στην Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου. Η ιερά Λιτάνευση τελείται κάθε χρόνο την Κυριακή της Ορθοδοξίας ως ανάμνηση της αναστήλωσης των εικόνων στην Κωνσταντινούπολη, η οποία καθιερώθηκε από την Αυτοκράτειρα Θεοδώρα, το γιο της Μιχαήλ τον Γ’ και τον Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως Μεθόδιο, το 843μ.Χ.

Πατήστε στην εικόνα για μεταβείτε στο περιεχόμενο:

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων